Ultimele stiri

Mizeria din zona Bălții Lămâița va dispărea! Când se vor putea bucura timișorenii din Freidorf de o nouă bază de agrement

Veste bună pentru timișorenii din zona Freidorf! Balta Lămâiţa va fi reabilitată. Deși acum se află într-o stare deplorabilă, autoritățile locale promit mult spaţiu verde şi amenajarea unor zone de agrement în cel mai scurt timp. Modernizarea zonei costă 2,1 milioane de lei.

Astfel, în maximum o lună lucrările vor începe, iar pe circa un hectar se vor reface aleile și zonele verzi, se va îmbunătății calitatea apei, și vor fi făcute zone de agrement și relaxare. Iluminatul Bălții Lămâița va fi asigurat prin panouri fotovoltaice.

„Vor fi plantate flori, vor fi locuri de joacă pentru copii, tot ce trebuie să fie într-un astfel de spațiu generos”, a declarat primarul Nicolae Robu despre noul proiect.

Modernizarea lacului costă aproximativ 2 milioane de lei, și se va realiza pe un termen de maximum opt luni. 500.000 lei au fost deja alocați de la bugetul local, urmând ca cealaltă parte să fie alocată din bugetul pe anul viitor.

Dacă nu vor exista probleme, în primăvara anului 2015 localnicii se vor putea bucura de noua zonă verde din cartierul Freidorf.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*