Ultimele stiri

Monica Iacob Ridzi ar putea sa îi ceara gratierea lui Klaus Iohannis

Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi, primar în Petrosani, a declarat, joi, la un post de televiziune, ca, cel mai probabil, va cere gratierea presedintelui Klaus Iohannis.

„Eu voi discuta cu ea acest subiect sâmbata pentru ca sunt programat la vizita. Voi face tot ce este legal posibil în ceea ce priveste aceasta situatie”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, la România TV.   Întrebat ce i-ar spune presedintelui Klaus Iohannis daca s-ar întâlni cu acesta, Tiberiu Iacob Ridzi a spus: „Într-o asemenea eventualitate, as dori sa îi expun câteva dintre lucrurile pe care eu le spun si public în ceea ce s-a întamplat în acest caz. Dar probabil ca sunt putine sanse sa am o astfel de ocazie”   Edilul a declarat ca sotia sa se simte rau în continuare si ca este epuizata fizic si psihic. „Mie mi-a spus ca în celula este foarte frig, 15-16 grade Celsius si ca se încalzeste cu sticle la fierbatorul de cafea”.
Cum se cere o gratiere?   Gratierea individuala se acorda, potrivit legii, la cerere sau din oficiu numai dupa ce hotarârea de condamnare este definitiva. Aceasta poate fi ceruta de cel care a fost condamnat, avocatul sau reprezentantul legal al acestuia si familie.   Solicitarea este trimisa presedintelui si, daca acesta considera ca este necesar, poate cere avize consultative de la Ministerul Justitiei.

1 Commentariu pe Monica Iacob Ridzi ar putea sa îi ceara gratierea lui Klaus Iohannis

  1. Inchisoarea e grea ptr toata lumea care este acolo , gratiere ori se da ptr toti ori ptr nimeni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*