Ultimele stiri

Monica Macovei, candidează la prezidențiale: Voi asigura pentru România o economie liberă și sănătoasă

Monica Macovei

Monica Macovei va candida la alegerile prezidenţiale. Europarlamentarul PDL a făcut anunţul într-un material video postat marţi pe site-ul www.MacoveiPresedinte.ro.

„Ca președinte, voi asigura pentru România o economie liberă și sănătoasă, care creează locuri de muncă și oportunități pentru tineri și o viață decentă pentru pensionari, o Românie în care educația și sănătatea sunt priorități”, afirmă Macovei într-un mesaj video postat marți seara pe site-ul www.macoveipresedinte.ro.

Monica Macovei a adăugat că a ales să candideze acum pentru că România este la răscruce. „Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasă în Parlamentul European. Doream să continui de la Bruxelles și în acest nou mandat lupta împotriva corupției, fraudei, pentru competiție corectă în economie, să aducă românilor investiții și locuri de muncă. Între timp, ceva s-a schimbat în România. Și eu, ca și voi, sunt nemulțumită de opțiunile de vot care ni s-au oferit. Opțiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală națională. (…) Putem merge înainte, sau putem să ne întoarcem cu zece sau 20 de ani în urmă, alegerea este a noastră”, a spus Macovei.

Aceasta s-a referit și la activitatea sa profesională, menționând că și-a început cariera ca tânăr procuror, iar apoi a devenit avocat pentru drepturile omului. „La sfârșitul lui 2004, am fost numită ministru al Justiției. Era un moment în care de reforma Justiției depindea intrarea noastră în Uniunea Europeană. Am pus bazele independenței Justiției și am construit DNA. Acum, nu ca până în 2004, corupții plătesc pentru faptele lor. Acum cinci ani am mers la Bruxelles. Am vrut să-mi servesc țara în continuare și să contribui ca România să fie un stat modern și prosper în Europa. Prin eforturile mele, în curând, infractorii din toată Europa își vor pierde și averile nejustificate”, a mai menționat Macovei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*