Ultimele stiri

Moştenitorul imperiului Auschnitt vrea să-şi deschidă o afacere la Reşiţa. „Vino în România, vino la Reşiţa!”

steag romania

Deşi are 91 de ani, fiul lui Max Auschnitt, cel mai mare industriaş din România în perioada interbelică, are planuri mari. Steven vrea să pună pe picioare o afacere, la Reşiţa, unde vrea să deschidă o fabrică de mase plastice. Steven Auschnitt, fiul industriaşului supranumit „Regele de Fier”, are planuri serioase pentru România. Bărbatul în vârstă de 91 de ani plănuieşte să deschidă la Reşiţa o fabrică de mase plastice, relatează Ştirile ProTV.
„Am adus un asociat francez, care are o afacere în Franţa şi în China şi am încercat să-l conving dacă vrea să facă o altă fabrică”, a povestit bătrânul. „A zis că vrea să facă o altă fabrică în doi ani, în ţările de est, şi i-am zis atunci vino în România, vino la Reşiţa”, a adăugat el.

Până ca afacerea să fie pusă pe picioare, însă, Steven Auschnitt a făcut un „popas” la Lugoj, împreună cu soţia şi doi nepoţi, unde renovează o şcoală care va purta numele tatălui lui.
Supranumit „Regele de Fier”, Max Auschnitt s-a născut la Galaţi în 1887, a absolvit Academia de înalte studii comerciale şi de export din Viena, a fost preşedinte al Asociaţiei generale de Industrie din Banat, vicepreşedinte Uniunii Generale a Industriaşilor din România şi senator al Camerei de Comerţ şi Industrie din Galaţi, potrivit MEDIAFAX.
Tot el a creat Uzinele Metalurgice Titan Nadrag Calan (TNC) din Galaţi, o turnătorie de oţel la Oţelu Roşu, mai multe filiale, cum ar fi Magazinele Unite şi Socomet, cu aproximativ 10.000 de angajati, şi a preluat complexul siderurgic Uzinele şi Domeniile de Reşiţa (UDR), aflate la acel moment în pragul falimentului, cu 17.000 de angajaţi, refăcându-l profitabil.
Max Auschnitt a făcut parte din conducerea unor numeroase companii străine din Viena, Monaco şi firme româneşti, precum Societatea Română de Telefoane şi Banca Chrissoveloni.
În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a rămas în străinătate, retrăgându-se în final în Statele Unite, unde a şi decedat. Toate proprietăţile sale au fost confiscate de guvernul comunist în 1948.
Familia a reuşit ulterior să recupereze o parte din proprietăţi, printre care şi palatul din Kiseleff, pe care care Steven Auschnitt i l-a vândut lui Gigi Becali.
Acum, şi nepoţii lui Steven sunt încântaţi de ce au descoperit în România.
„E grozav! Mie chiar îmi place aici. Peisajele sunt fumoase, iar oamenii sunt foarte drăguţi”, a spus Byron Hood.
Şi Anne Ausnitt, soţia lui Steven, are o opinie similară: „Mult progres s-a făcut! Vedeţi când mergeţi prin sate… acum casele sunt renovate”, a remarcat ea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*