Ultimele stiri

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost RESPINSĂ

Moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă, fiind înregistrate 194 de voturi „pentru”, faţă de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind „împotrivă”, iar 7 anulate. Premierul Ponta a arătat, după respingerea moţiunii de cenzură, că opoziţia a dovedit că nu are majoritate parlamentară şi, astfel, a fost închisă discuţia pe acest subiect iar Guvernul trebuie să îşi continue activitatea, ţara având nevoie să fie guvernată.

Potrivit rezultatului anunţat în plenul Parlamentului, au fost 207 voturi valabil exprimate, din care 194 „pentru” şi 13 „împotrivă”.
Alte 7 voturi au fost anulate.
Parlamentarii coaliţiei de guvernare prezenţi în sală nu au votat, cu excepţia câtorva, printre care premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, senatorul Șerban Nicolae.
În timpul procedurii de vot, Victor Ponta a stat în plen în banca destinată Guvernului, alături de vicepremierul Gabriel Oprea.
Ponta s-a întreţinut cu mai mulţi parlamentari care au venit să discute cu el.
După ce a votat, şi liberalul Crin Antonescu a avut o scurtă discuţie cu Victor Ponta.
Pentru a fi adoptată, moţiunea ar fi trebuit să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.
Moţiunea de cenzură inititulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!” a fost semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.
Ponta, după moţiune: S-a închis discuţia despre majoritate
Premierul Ponta a arătat, vineri, după respingerea moţiunii de cenzură, că opoziţia a dovedit că nu are majoritate parlamentară şi, astfel, a fost închisă discuţia pe acest subiect iar Guvernul trebuie să îşi continue activitatea, ţara având nevoie să fie guvernată
„S-a închis discuţia despre majoritate, nu au majoritate. Haideţi, să ne apucăm de treabă, că ţara trebuie să fie guvernată”, a spus Ponta.
Şedinţa a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea
La şedinţă au participat premierul Victor Ponta şi membrii guvernului său.
UPDATE 12:30 – Votul la moţiunea de cenzură, în desfăşurare; Ponta şi-a exprimat opţiunea
Parlamentarii votează, la ora transmiterii acestei ştiri, secret, cu bile, moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, reprezentanţii PSD şi UNPR anunţându-şi doar prezenţa în sală, fără a merge să voteze, singurul din coaliţie care şi-a exprimat opţiunea până acum fiind premierul Ponta.
Primii parlamentari invitaţi să-şi exprime opţiunile au fost membrii Camerei Deputaţilor.
Votul este secret, cu bile.
Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor.
Blaga: Ponta e „disperat”. Să demisioneze ca premierul Moldovei
Co-preşedintele PNL Vasile Blaga a spus vineri că România este în „plină criză”, determinată de premierul Victor Ponta. care arată ca „un politician disperat” şi vrea să rămână „agăţat” de scaunul de la Palatul Victoria, îndemnându-l să-şi dea demisia, „ca premierul Moldovei”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*