Ultimele stiri

Moțiunea de cenzură ințiată de PNL va fi citită joi în plenul Parlamentului

Senat

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL va fi citită joi, în plenul reunit al celor două Camere, urmând ca luni să fie dezbătută, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite.

„Birourile permanente au decis cu 11 voturi pentru, două abțineri și 8 voturi împotrivă, joi, la ora 12,00, se va citi moțiunea. Îi rog pe membrii Opoziției să înțeleagă că domniile lor trebuie să vină, să fie prezenți, de aceea sunt plătiți, nu să vină guvernarea, ca să poată fi cvorum. Luni, la ora 16,00, se va dezbate moțiunea de cenzură în plenul comun. Obligativitatea cvorumului există, a existat și va exista, pentru că nu este vorba de o șuetă. Oamenii nu înțeleg că trebuie să vină la serviciu, așa cum românii se duc la serviciu la ora 8,00 în fiecare zi, membrii Biroului permanent de la PDL, PNL și PP-DD sunt obligați să vină la ședință. Eu am convocat după Regulament, în ziua depunerii moțiunii, Birouri reunite. Dacă domniile lor nu au vrut să vină, acum ar trebui să le luăm din bani”, a spus Zgonea la finalul ședinței de luni a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului.

Președintele PNL, Crin Antonescu, declara recent că liberalii vor participa cu certitudine la dezbaterea moțiunii de cenzură, dar critica Guvernul și majoritatea parlamentară pentru „că au încălcat regulamentele și spiritul parlamentar” prin amânarea dezbaterii moțiunii până după alegerile europarlamentare.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, George Scutaru, anunța, în acest context, că va sesiza Comisia juridică despre modul în care președinții celor două Camere ale Parlamentului ar fi încălcat regulamentul.

„Prevederile regulamentului ședințelor comune sunt foarte clare. E vorba de articolul 92, care spune că moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii. PNL a depus această moțiune marțea trecută (13 mai — n.r.). Termenul celor cinci zile a expirat duminică, deci luni (19 mai—n.r.) ar fi trebui, conform regulamentului, să se citească această moțiune”, a spus Scutaru.

Potrivit PNL, textul moțiunii de cenzură „Opriți Guvernul Ponta 3 — Guvernul Corupției, demagogiei și minciunii” a fost semnat de 214 parlamentari, dintre care 140 ai PNL, iar restul fiind afiliați PDL, Forța Civică, PP-DD și un senator independent, scrie Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*