Ultimele stiri

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și supusă la vot luni în plenul Parlamentului

Senat

Moțiunea de cenzură „Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriți fraudarea alegerilor de către PSD”, inițiată de parlamentarii ACL, va fi dezbătută și votată luni în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, după ce a fost prezentată miercuri în plenul comun.

Moțiunea de cenzură vizează OUG 45/2014 privind modificarea și completarea Legii pentru alegerea președintelui României și OUG 55/2014 privind migrația aleșilor locali.

Liberalii și democrat-liberalii acuză în text faptul că în ultimele luni în România „asaltul asupra democrației și asupra statului de drept a atins cote alarmante”, artizanul acestor „acțiuni destabilizatoare” fiind Guvernul condus de Victor Ponta.

PNL și PDL arată că pe măsură ce se apropie campania pentru prezidențiale „abuzurile s-au înmulțit și nu mai există pentru prezidențiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere și ”a pohtei ce-a pohtit”—scaunul de la Cotroceni”. Ei afirmă că prin OUG 55/2014 s-a provocat o delegitimare a aleșilor locali, deschizându-se calea spre „un regim autoritar și arbitrar”.

Semnatarii moțiunii arată că Guvernul PSD a pus în aplicare o „adevărată campanie instituțională în scopul fraudării alegerilor” și descriu trei pași în acest sens. Astfel, un prim pas este „înarmarea” prin atragerea de partea sa a aparatului de forță al statului prin reorganizarea DGIPI ca departament în MAI, prin numirea șefilor IGPR și a Departamentului de informații pentru apărare de către premier și prin folosirea Curții de Conturi ca instrument de teroare politică pentru aleșii locali care refuză transferul la PSD

 

Sursa: Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*