Ultimele stiri

Mugur Isărescu: Creditarea va reveni pe plus în câteva luni

mugur isarescu

Creditarea va reveni pe plus în câteva luni, având în vedere că asistăm la o intensificare a promovării creditelor, iar o parte din banii eliberați prin reducerea rezervelor minime obligatorii, atât la lei cât și la valută, de la începutul acestui an au mers către sporirea creditării, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Creditarea în lei pare că merge într-un ritm destul de vioi. Scăderea creditării în valută este, însă, ceva mai accentuată decât creșterea la lei.(…) Fără să am o evaluare a băncii, nu foarte departe, chestiune de luni, vom vedea creditul total, lei plus valută, că va intra în terenul pozitiv”, a precizat Isărescu.

El a spus că banca centrală urmărește impactul pe care l-a avut în piața bancară reducerea rezervelor minime obligatorii operată în data de 8 ianuarie 2014, având în vedere că BNR își menține obiectivul de reducere a acestor rezerve la nivelul din țările UE, de 2%, într-un interval de timp rezonabil. În acest moment, însă, având în vedere că lichiditatea din piață este ridicată, iar dobânzile interbancare pe termen scurt ajung și la 0,5%, guvernatorul susține că trebuie să mai aștepte cu o nouă reducere a rezervelor, scrie Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*