Ultimele stiri

Munchen, București, Bergamo sau Londra – destinațiile favorite de la Aeroportul din Timișoara

avion

În primele patru luni ale acestui an, aproape 270.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Internaţional Timişoara „Traian Vuia”, cu 28 % mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ca număr de pasageri, destinaţia Munchen se situează pe primul loc cu 50.596 pasageri, reprezentând 18% din numărul total. Pe locul al doilea se află Bucureşti, cu 48.853 de pasageri care au călătorit înspre capitală sau din Bucureşti la Timişoara. În clasament urmează Bergamo – cu 22.812 pasageri şi Londra – cu 21.353 pasageri.

Cele mai multe călătorii s-au înregistrat în primele patru luni ale anului înspre destinaţii din Germania (30% din totalul pasagerilor), Italia (26%) şi România (18%).

În perioada ianuarie-aprilie, ruta Munchen-Timişoara şi retur a fost operată de 21 de ori pe săptămână; ruta Bucureşti-Timişoara şi retur – 28 de frecvenţe pe săptămână; Bergamo – 4 zboruri săptămânale şi Londra – 5 frecvenţe/săptămână. Din luna iunie, ruta Bergamo-Timişoara-Bergamo va fi asigurată de 6 curse pe săptămână.

Cursele cu cel mai mare grad de ocupare au fost cele care au operat cursele la şi dinspre Londra, Madrid şi Valencia, locurile fiind ocupate în proporţie de 81%. Pe următoarea poziţie în clasament se situează aeronavele care au decolat şi au aterizat de la Paris cu o medie de ocupare de 80%, urmate de cele care au avut destinaţia Barcelona (79%), Bruxelles (78%) şi Dortmund (77%).

Vă reamintim că din această săptămână au început cursele charter spre Creta – Heraklion (de marţi, 26 mai) şi Rhodos (de vineri, 29 mai), iar din luna iunie vor începe zborurile spre Antalya (din 1 iunie), Zakynthos (din 8 iunie) şi Skiathos (din 21 iunie).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*