Ultimele stiri

Municipalitatea alocă mai mulți bani Asociației „Timișoara Capitală Culturală Europeană”. Care este motivul

timisoara

Primăria Timișoara vrea să aloce mai mulți bani Asociației „Timișoara Capitală Culturală Europeană” în acest an. Totul pentru că termenul limită de depunere a dosarului de candidatură pentru etapa de preselecție este 10 octombrie 2015, iar reprezentanții municipalității cred că „lunile care urmează sunt extrem de importante pentru dezvoltarea conceptului, a programelor culturale, a creării parteneriatelor, a strategiei de implicare a cetățenilor”.

Astfel, dacă în anul 2011, Municipiul Timișoara în calitate de fondator al asociației aloca din bugetul local suma de 100 de lei, din anul 2013, taxa a fost mărită la 12.000 de lei. Iar în acest an, în bugetul local al municipiului Timișoara a fost prevăzută suma de 420.000 de lei pentru plata cotizației către Asociația „Timișoara Capitală Culturală Europeană”.

Banii ar trebui să acopere cheltuielile legate de formarea unei echipe de lucru de minim 12 persoane, care să lucreze la întocmirea dosarului de candidatură.

Marți, în ședința de plen, consilierii locali trebuie să decidă dacă sunt de acord sau nu cu mărirea cotizației pentru asociație. Plata cotizației anuale ar urma să se realizeze trimestrial, iar Asociația „Timișoara Capitală Culturală Europeană” va depune rapoarte de activitate înainte de fiecare plată.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*