Ultimele stiri

Municipalitatea nu poate intra în posesia mai multor școli! Primarul Nicolae Robu, apel la flexibilitate pentru Episcopia Romano-Catolică

Problema achiziționării clădirii Colegiului Național Bănățean atârnă de ani buni pe umerii municipalității, dar momentan situația rămâne neschimbată. Clădirea aparține Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame, iar Primăria Timișoara încearcă să intre în posesia ei. La fel se întâmplă, însă, și în cazul unor clădiri de la Liceul MIU, pe care Episcopia Romano-Catolică le revendică.

Primăria Timișoara vrea să cumpere clădirile în care funcționează Colegiul Național Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”, dar și o parte din clădirile în care funcționează Liceul MIU. Tocmai din acest motiv, de ani buni, municipalitatea poartă negocieri cu Episcopia Romano-Catolică, fără a se ajunge însă la un rezultat, căci se cer prea mulți bani.

Primarul Nicolae Robu cere flexibilitate instituției, mai ales că în clădirile respectivă funcționează școli la care învață mii de elevi. Municipalitatea ar da la schimb alte clădiri sau chiar bani pentru a putea deveni proprietară peste imobilele respective.

„La liceul MIU avem probleme cu proprietatea. Episcopia Romano-Catolică revendică o parte de clădire și noi nu putem face intervenții acolo. Așteptăm deschidere din partea Episcopiei pentru a ajunge la anumite schimburi de proprietăți. Astfel că Primăria să primească clădirea Colegiului Bănățean, să primească clădirile de la MIU, poate clădirea în care e Casa Studenților și să vedem ce putem da la schimb. Putem da și bani, evident. Totul trebuie să se întâmple în limitele legale cu evaluatori și ulterior cu votarea în CL.(…) Invit Episcopie Romano-Catolică să manifeste cât mai multă flexibilitate”, spune primarul Nicolae Robu.

Situația nu este deloc roz în momentul de față, căci numai pentru clădirile în care funcționează Colegiul Național Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” autoritățile locale plătesc în fiecare lună o chirie de 21.250 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*