Ultimele stiri

Muzicieni organiști din patru continente vin la Timișoara. Ce festival se pregătește

orga

În organizarea Filarmonicii Banatul Timișoara și a Universității de Vest, muzicieni organiști din patru continente vor concerta la Timișoara, Arad și Reșița în perioada 17 septembrie – 31 octombrie, în 28 de concerte de orgă. Totul în cadrul Timorgelfest, un festival mondial de muzică de orgă, care în 2014 este dedicat muzicii universale.

Publicul din Timișoara, Arad și Reșița este invitat la acest festival deosebit, rarisim în viața muzicală a României și Europei de Est, unic în concepția lui de organizare în care vor participa organiști de pe 4 continente: Europa, America, Australia – Noua Zeelandă și Asia, în concerte de excepție, alături de soliștii organiști și muzicienii care sunt la ora actuală printre cei mai valoroși din lumea întreagă.

Festivalul Timorgelfest 2014 se desfășoară pe trei orgi timișorene, instrumente muzicale de valoare dar și de structură diferită, astfel încât să poată fi acoperită zona stilisticii muzicale de la Baroc la muzica modernă contemporană.

Un al doi-lea eveniment major este concertul vocal simfonic realizat de Filarmonica Banatul Timișoara cu cor, orchestră, cor, soliști și orgă. Un alt eveniment al festivalului este programat pentru data de miercuri 29 octombrie când sub genericul Ziua Muzicii de Orgă vor avea loc 15 concerte simultane de orgă, la ora 19, pe toate orgile din Timișoara. Intrarea la aceste concerte este liberă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*