Ultimele stiri

N-ai mașina echipată de iarnă? Atenție, polițiștii sunt cu ochii pe tine!

Zăpada s-a așternut de doar câteva zile în Banat, dar polițiștii de la rutieră au fost cu ochii pe cei ce nu și-au echipa mașina corespunzător pentru iarnă încă de dinainte de Crăciun. În acest context, în ultima săptămână, oamenii legii au constatat 2 infracţiuni şi au aplicat aproape 90 de sancţiuni contravenţionale pentru cei ce nu au ținut cont de condițiile meteo atunci când au pornit la drum.

“În perioada 22 – 28 decembrie , sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş, împreună cu inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Activităţile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale la regimul circulaţiei”, transmit oamenii legii.

În cadrul acţiunilor, echipele mixte au controlat starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Astfel, au fost verificate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, poliţiştii au mai verificat autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

În cadrul activităţilor, au fost verificate 155 de autovehicule, dintre care 29 de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 123 de autovehicule cu o capacitate mai mică de 8+1 persoane şi 3  autovehicule, folosite în regim de taxi. În urma controalelor, au fost constatate 2 infracţiuni şi aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*