Ultimele stiri

N-au învăţat, aşa că au încercat să copieze. Cum au fost sancţionaţi doi liceeni din Timişoara care au vrut să fraudeze BAC-ul

bacalaureat

Astăzi a avut loc ultima probă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, în judeţul Timiş fiind înregistrate două incidente. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii ISJ Timiş, doi absolvenţi de liceu, care au susţinut proba scrisă la Biologie, respectiv Geografie, au fost eliminaţi din sala de examen, după ce au fost suprinşi de profesorii supraveghetori în timp ce butonau telefoanele mobile.

Pentru că au încercat să fraudeze BAC-ul, cei doi candidaţi din Timişoara au primit nota 1 şi nu vor mai avea voie să se prezinte la următoarele două sesiuni ale examenului. Peste o mie de absolvenţi de liceu din judeţul Timiş, care nu au reuşit încă să promoveze „examenul maturităţii”, s-au înscris la ultima probă a sesiunii de toamnă, însă 214 au absentat. Biologia şi Geografia au fost disciplinele la care s-au înscris cei mai mulţi candidaţi.

Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, 1 septembrie (până la ora 16:00), Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*