Ultimele stiri

Ne vom plimba cu vaporaşele pe Bega în cel mult şase luni. Câte ambarcaţiuni sosesc la Timişoara şi cum vor arăta

vaporas

Din primăvara anului viitor, timişorenii vor putea circula nu doar cu tramvaiele, autobuzele sau troleibuzele, ci şi cu vaporaşele pe Bega. Şapte ambarcaţiuni cu 50 de scaune fiecare urmează să ajungă în capitala Banatului în cel mult şase luni.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost semnat contractul de furnizare a ambarcaţiunilor. În urma licitaţiei, municipalitatea a reuşit să economisească peste patru milioane de lei, cele şapte vaporetto vor fi achiziţionate cu suma de 6,9 milioane lei.

„Termenul de finalizare a furnizării celor şapte ambarcaţiuni este de şase luni. Circa un milion de lei costă fiecare vaporaş achiziţionat. Proiectul este avizat de Autoritatea Navală Română, respectă condiţiile inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă. Ambarcaţiunile sunt prevăzute cu punte deschisă şi salon pasageri de tip închis cu ferestre culisante, va exista şi un grup sanitar ecologic”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, ambarcaţiunile sunt achiziţionate cu bani din bugetul local. Vaporetto urmează să vină eşalonat în următoarea perioadă şi vor fi realizate de o firmă din Galaţi. Ambarcaţiunile vor fi folosite atât pentru transportul în comun, dar şi pentru agrement.

„Evident că nu vor circula şapte vaporaşe în acelaşi timp. Ne vom adapta realităţilor experimentând. Nimeni nu poate să ştie ce audienţă vor avea vaporaşele pentru transportul în comun. În mod cert vor fi apreciate pentru agrement şi cu timp lumea se va obişnui cu ele şi le va folosi şi pentru transportul în comun”, a precizat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*