Ultimele stiri

Negocieri între Angela Merkel și Vladimir Putin pe tema continuării livrărilor de gaz rusesc către UE

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cancelarul german, Angela Merkel, au examinat situaţia livrărilor de gaz rusesc Uniunii Europene şi au convenit asupra continuării consultărilor trilaterale cu Ucraina, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

„Putin şi Merkel au avut un schimb de opinii cu privire la livrările de gaz rusesc către statele membre UE. Ei au convenit să continue consultările în format trilateral”, arată comunicatul.

Statele est-europene au început să îşi suplimenteze stocurile de gaze naturale, pe fondul temerilor privind o eventuală întrerupere a livrărilor din Rusia pe timpul iernii, România fiind una din puţinele state din regiune care îşi poate asigura majoritatea necesarului de gaze din producţia internă.

Deşi gradul de dependenţă al ţărilor est-europene de importurile de gaze din Rusia variază de la stat la stat, per total, regiunea se bazează mai mult pe livrările Gazprom decât economiile din vestul Europei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au subliniat, luni seara, „importanţa” continuării dialogului pe tema livrărilor de gaz rusesc către Europa, în cadrul unei convorbiri telefonice, relatează AFP.

Această amânare, propusă vineri la încheierea reuniunii ministeriale tripartite cu Rusia şi Ucraina, va trebui să fie acceptată de statele membre UE dar generează o controversă în Ucraina, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*