Ultimele stiri

Nemții din orașul Karlsruhe, dispuși să dea bani pentru sterilizări, doar să se oprească eutanasierea câinilor fără stăpân, la Timișoara

maidanezi

Reprezentanții municipalități din orașul nemțesc Karlsruhe, înfrățit cu Timișoara, nu sunt de acord ca maidanezii să fie eutanasiați. Astăzi, delegația germană s-a întâlnit cu primarul Nicolae Robu, la invitația acestuia, pentru a găsi o altă soluție mult mai benefică.

Heinke Salisch, fost europarlamentar și fost primar al orașului Karlsruhe, este de părere că singura varianta care ar da rezultate în ceea ce privește scăderea numărului câinilor aflați pe străzile Timișoarei o reprezintă sterilizarea în masă a acestora. “Omorul nu este o soluție și de aceea am venit la Timișoara ca să ajutăm. Ca să fie mai puțini câini pe stradă, singura soluție o reprezintă sterilizarea și propunem un program de mobilizare mare care să includă autoritățile locale și ONG-urile pentru ca populația să înțeleagă de ce este bine ca acești câini să fie sterilizați”, a explicat Heinke Salisch.

Fostul primar al orașului Karlsruhe a mai precizat, astăzi, la Timișoara, că este dispusă să organizeze acțiuni de strangere de fonduri în Germania, iar banii să meargă pentru sterilizarea câinilor fără stăpân din orașul de pe Bega.

Michael Lock, vicepreședintele Asociației de protecție a animalelor care gestionează adăpostul din Karlsruhe, consideră că nici varianta adopțiilor internaționale nu este o soluție care să aibă rezultate remarcabile. “Este un număr prea mare de câini pe stradă, astfel că nu pot fi dați toți în adopție. Problema câinilor de pe stradă trebuie rezolvată începând de la sursă, și nu doar să tratăm simptomele. Cred că este responsabilitatea nu doar a primăriei de a se implica într-o campanie de reducere a câinilor de pe stradă, ci și a fiecărui stăpân de animale”, a precizat Michael Lock.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a ascultat propunerile făcute de către membrii delegației germane, dar nu a dorit să dea un răspuns exact cu privire la modul în care va gestiona problema câinilor fără stăpân în continuare. Până în acest moment, peste 80 de câini din adăpostul Danyflor au fost uciși.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*