Ultimele stiri

Nereguli la referendumul din Crimeea. Ce i-a promis Vladimir Putin, Angelei Merkel

Vladimir Putin

Nici nu a început bine referendumul din Crimeea că deja au fost sesizate nereguli de către jurnaliştii prezenţi la faţa locului. Mai mulţi jurnalişti ai AFP au declarat că au văzut zeci de alegători care încercau să introducă buletine de vot în urne, cu o jumătate de oră înainte de începerea oficială a scrutinului.

Mai mult, s-a zvonit că cetăţenii ruşi din Crimeea au primit drept de vot, dar această informaţie a fost dezminţită de Mihailo Malişev, preşedintele Comitetului de Organizare a Referendumului. Acesta a declarat că doar ucrainenii au voie să participe la referendum, scrie Mediafax. Cu toate acestea, jurnaliştii AFP au descoperit un pensionar rus care a primit voie să voteze.

Duminică au fost aşteptaţi la vot peste un milion şi jumătate de persoane care vor hotărî dacă peninsula Crimeea va fi alipită Rusiei. Vladimir Putin a ignorat ameninţările statelor UE referitoare la acest referendum, dar i-a promis Angelei Merkel, cu care a purtat o discuţie la telefon, că va respecta rezultatul referendumului indiferent care va fi acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*