Ultimele stiri

Neregulile descoperite la șantierele pentru ducerea cablurilor în subteran i-a costat pe RDS-RCS! Cât a plătit până acum compania

lucrari

A trecut ceva vreme de când cetățenii se tot plâng de felul în care lucrările făcute de firmele care îngroapă cabluri în subteran sunt executate. Reprezentanții Direcția de Mediu a Primăriei au luat atitudine, iar amenzile au început să curgă pentru cei ce nu respectă normele de mediu atunci când execută aceste lucrări. Numai compania RDS-RCS a fost amendată de 20 de ori în ultima perioadă.

Întrucât compania a achitat jumătate din sumă în primele 48 de ore, doar 20.000 de lei au fost virați până acum de RDS în conturile municipalității. După spusele șefului Direcției de Mediu, Adrian Bere, prima amendă a fost aplicată pe un șantier din Cricumvalațiunii.

„ Era chiar într-o sâmbătă când l-am informat pe primarul Nicolae Robu, eu eram la fața locului, pe Circumvalațiunii, și el mi-a spus «Amendă, nici nu stăm de vorbă». Atunci am dat prima amendă. Săpăturile au început sâmbăta și s-au gândit că nu pot fi atât de ușor de urmărit. Asta nu înseamnă că noi nu mergem pe teren și în celelalte zile decât cele lucrătoare. Amenzile sunt pentru modul în care au lucrat, pentru faptul că materialul rezultat din excavație a fost pus pe materialul dendrologic, pe arbori, că n-a fost pus pe o folie pentru a proteja zona verde și pentru că n-au pus containerizat”, povestește Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu a municipalităţii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*