Ultimele stiri

Nici Consiliul Județean Timiș nu vrea Casa Muhle. Care este motivul

casa mhule

Una dintre cele mai valoroase clădiri istorice din Timișoara, Casa Muhle, care a devenit aproape o ruină nu va fi salvată prea curând. În urmă cu ceva timp, Consiliul Local Timișoara a refuzat să cumpere Casa Muhle, iar astăzi, același lucru s-a întâmplat și la Consiliul Județean Timiș.

Recent, Asociația Salvați Patrimoniul Timișoarei a reușit să sensibilizeze un consilier județean, care a propus un proiect de hotărâre în încercarea de a salva Casa Muhle prin transformarea ei în muzeu al rozelor, dar și în casa memorială Wilhelm și Arpad Muhle. „Consiliul Județean Timiș a aprobat finanțarea Catedralei Neamului cu foarte mulți bani. Câți timișeni vor merge la București pentru a se ruga acolo? Casa Muhle are nevoie de noi și noi avem nevoie de ea, cine nu înțelege asta este un ignorant”, le-a transmis consilierilor județeni Adina Mungilă, din partea Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei.

„Este un patrimoniu în unitatea administrativ teritorială a Timișoarei care a respins proiectul. Dacă se dorește să se realizeze un muzeu al rozelor, noi, CJT, la valorile care se discută de către proprietari, de milioane de euro, plus probabil realizarea acestui muzeu, care ar însemna tot milioane de euru, nu cred că CJ Timiș își poate permite să discute de expropiere”, a declarat Titu Bojin, astăzi, în plenul CJ Timiș.

Majoritatea consilierilor județeni nu au fost de acord cu exproprierea Casei Muhle, motiv pentru care proiectul a picat.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*