Ultimele stiri

Nici ziua votului nu i-a scăpat de amenzi pe șoferii indisciplinați. Câte sancțiuni au fost aplicate

poliția

Weekend plin pentru polițiștii de la Rutieră.  A plouat cu peste 570 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. Nu mai puțin de 296 dintre acestea au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

„În perioada 31 octombrie – 02 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare”, transmit cei de la IPJ Timiș.

Astfel, poliţiştii au întocmit 7 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice şi celor care nu posedau permise de conducere.

Totodată, au fost aplicate 576 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 296 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 81  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 37 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză.De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*