Ultimele stiri

Nicio șansă ca terasa din Parcul Copiilor din Timișoara să fie deschisă în acest an. Care este motivul

Șanse aproape zero ca părinții, bunicii și prichindeii care ajung în Parcul Copiilor să aibă de unde cumpăr o prăjitură sau un suc. Asta pentru că Primăria Timișoara nu a reușit nici acum să închirieze clădirea din parc, lângă care ar putea fi deschisă și o terasă.

Potrivit reprezentanților municipalității, în data de 16 iunie s-a organizat o licitație publică pentru închirierea imobilului cu destinație comercială din Parcul Copiilor, dar nu s-a prezentat niciun ofertant. Motivul? Durata contractului, dar și obligativitatea de plată a chiriei în perioada de iarnă.

Tocmai de aceea, s-a propus un nou proiect de hotărâre care va fi supus la vot în noul plen al Consiliului Local Timișoara prin care caietul de sarcini să fie modificat.

Astfel, se dorește ca activitatea comercială să fie realizată pe o perioadă de minim șase luni, începând cu data de 1 aprilie și până în 30 septembrie, cu posibilitatea de prelungire la cererea chiriașului și cu acordul Direcției de Mediu din cadrul primăriei.

Totodată, reprezentanții municipalității vor ca chiria să fie percepută doar în perioada în care va fi desfășurată activitate comercială, iar prețul minim de pornire în procedura de licitație publică deschisă cu strigare, pentru stabilirea chiriei este de 5 euro/mp pentru imobil, iar pentru terasă jumătate din prețul adjudecat pentru imobil.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*