Ultimele stiri

Nicolae Robu a explicat de ce s-a închis circulaţia în zona Michelangelo. În ce stadiu sunt lucrările FOTO

Nicolae Robu

Dacă ieri, Primăria Timişoara a anunţat că circulaţia în zona Michelangelo va fi din nou oprită, astăzi, Nicolae Robu a ţinut să prezinte stadiul în care se află lucrările. Astfel, edilul a mers pe şantier pentru a arăta ce demersuri au fost făcute.

Santier Michelangelo

„A trebuit să închidem, din nou, traficul în zona Michelangelo pentru că, acum, se lucrează la realizarea variantei finale de traversare pe axa sud-nord. Ceea ce am avut până acum, din decembrie, timp de 5 luni, a fost o soluţie improvizată, provizorie, valabilă doar pentru perioada în care se desfăşurau diverse lucrări şi se putea trece prin şantier. Suntem, acum, într-un moment foarte important, momentul în care pe pod trebuie să se toarne asfaltul, în varianta finală. Pe o jumătate de pod deja este realizată hidroizolaţia şi trebuie pusă şi bordura, apoi se va turna asfalt. Pe cealaltă jumătate, trebuie îndepărtat stratul actual de asfalt, trebuie postată hidroizolaţia şi apoi, şi aici, se va realiza asfaltarea definitivă. Se va lucra în aproprierea subpasajului propriu-zis, în subteran, la anumite conducte. În acea zonă, nu au putut fi schimbate conductele pe o distanţă de circa 60 de metri pentru că s-ar fi încurcat, până acum, celelalte operaţii tehnologice, care s-au desfăşurat aici”, a comunicat primarul.

Santier Michelangelo

Nicolae Robu a ţinut să precizeze că, în această perioadă, se va începe lucrul şi la staţia de epurare a apei. Mai mult, edilul a anunţat că aceste demersuri se vor desfăşura în următoarea lună, dacă vremea este favorabilă. Dacă nu, traficul va fi închis, aici, pentru două luni.

„În perioada următoare, se va face, în plus, asfaltarea de protecţie a hidroizolaţiei pe planşeul subpasajului, se va pune umplutură lângă zidurile subpasajului, astfel încât să se poată realiza sensul de circulaţie sud-nord, în varianta finală. În plus, aici se va începe lucrul la staţia de epurare a apei. Până acum, nu s-a ajuns la apă, aici. (…) Însă este firesc ca la un moment dat să se ajungă la apa freatică, nu la izvoare termale, pentru că astea nu sunt la 20 de metri adâncime”, a adăugat edilul.

Santier Michelangelo

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*