Ultimele stiri

Nicolae Robu a inaugurat Incuboxx. Ce dotări va avea noua clădire de birouri pe lângă peretele de alpinism şi sala de fitness

Nicolae Robu, alături de alţi oficiali ai Primăriei Timişoara, s-a aflat luni, la Centrul Incuboxx, pentru a inaugura oficial clădirea în care se aşteaptă să apară numeroase firme din domeniul IT&C.

Clădirea a primit destule critici pentru aspectul său şi pentru faptul că pare să aibă foarte puţine geamuri, dar, aşa cum au prezentat oficialii Primăriei, spaţiul este unul foarte luminos având în vedere că această clădire este îmbrăcată în policarbonat albastru prin care lumina trece cu uşurinţă.

Centrul are patru etaje şi o suprafaţă de desfăşurare de 6311 mp. Aici pot fi găzduite peste 50 de firme mici şi mijlocii, iar pentru cei care sunt la începutul afacerii există posibilitatea de a se extinde şi de a obţine mai mult spaţiu. Obiectivul a fost realizat cu suma de 17.7 milioane de lei, deşi valoarea acestuia a fost estimată, înainte de licitaţie, la 19.1 milioane de lei. Din cele 17.7 milioane, care sunt fonduri europene, 7.2 milioane reprezintă fonduri nerambursabile.

„Clădirea este modernă şi foarte funcţională, foarte versatilă şi adaptabilă nevoilor. S-a mers pe tehnologii de ultimă oră şi la geamuri. (…) Acesta este conceputul, în ansamblul său. Acest domeniu, IT&C, este unul prioritar pentru economia Timişoarei. Noi acum lucrăm la elaborarea strategiei de avansare economică a municipiului Timişoara, dar, pot spune din start, domeniul acesta IT&C ocupă un loc central în această strategie şi va rămâne. Prin urmare, am creat condiţii pentru iniţierea unor afaceri, pentru tinerii care doresc să îşi înfiinţeze afaceri în acest domeniu, în primul rând, şi pe măsură ce afacerea creşte oferim condiţii adecvate. Aşadar, după perioada de început, când se lucrează cu câţiva angajaţi, se poate coborî la nivelurile mai joase ale clădirii unde este spaţiu mai generos şi unde pot fi desfăşurate  activităţi şi de către firme de clasă medie. În continuare, vom asigura condiţii pentru dezvoltarea de anvergură în acest domeniu”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, angajaţii firmelor de IT&C care vor funcţiona în centrul Incuboxx se vor bucura şi de dotări moderne. Astfel, aceștia vor beneficia de încăperi mobilate modern, dar şi de săli de conferinţe şi de seminare, aparatură electronică, un perete de alpinism, sală de mese şi sală de fitness.

Perete alpinism Incuboxx

Deşi încă nu se ştie exact când îşi vor putea începe activitatea firmele aici, oficialii Primăriei estimează că din iunie clădirea ar putea fi dată în folosinţă.

1 Commentariu pe Nicolae Robu a inaugurat Incuboxx. Ce dotări va avea noua clădire de birouri pe lângă peretele de alpinism şi sala de fitness

  1. Un job de birou si cat mai putina imagine din exterior, iti strica dispozitia de lucru. Daca ai un job de birou, pe langa activitatile pe care ar trebui sa ti le puna la dispozitie, ai nevoie de luna soarelui si de a vedea afara.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Nicolae Robu vrea să mute liniile ferate în subteran şi să facă un bulevard cu şase benzi | Timisoara Online

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*