Ultimele stiri

Nicolae Robu, bucuros că Vasile Blaga şi Crin Antonescu discută despre unificarea dreptei. Ce mesaj a transmis primarul

Nicolae Robu

După eşecul de la ultimele alegeri, Nicolae Robu a vorbit de mai multe ori despre importanţa unificării dreptei, iar acum, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-au întâlnit pentru a discuta despre viitoarea fuziune politică, primarul Timişoarei a decis să transmită câteva cuvinte despre aceasta.

„Departe de casă, în Extremul Orient, unde mă aflu într-o vizită oficială în Vietnam şi Singapore, am primit cu bucurie şi mari speranţe vestea că discuţiile purtate între Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi Preşedintele PDL, Vasile Blaga, s-au încheiat cu asumarea de către cei doi lideri a disponibilităţii partidelor pe care le reprezintă de a colabora  pentru coagularea dreptei româneşti, prin crearea unui partid de centru-dreapta puternic, prin fuziunea lor şi, în aceeaşi  etapă / ulterior, a altora. Mă bucur cu atât mai mult cu cât mă număr printre pionierii ideii de coagulare a dreptei, aducând-o în discuţie atât cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, cât şi în chiar seara comunicării rezultatelor acestora. În judeţul Timiş, relaţiile de respect reciproc şi bună colaborare dintre liderii şi membrii PNL şi PDL – cu turbulenţe minore şi, oricum, trecătoare – se pot constitui în premise excelente pentru ceea ce avem de făcut împreună în perioada următoare. Şi avem, înainte de orice, de câştigat alegerile prezidenţiale din 2014, iar imediat apoi, de guvernat performant România! În plan local, ambele partide sunt preocupate de bunul mers al actului administrativ şi nu de posturi de viceprimari, vicepreşedinţi de CJ sau altele. Vivat dreapta unită!”, a declarat edilul, într-un comunicat de presă.

Nicolae Robu nu este singurul lider care şi-a exprimat bucuria în ceea ce priveşte unificarea dreptei. Încă de săptămânile trecute, Constantin Ostaficiuc, preşedintele PDL Timiş, afirma că este nevoie de o alianţă între partidele de dreapta din România. Tot el a spus că este foarte bucuros că PNL va intra în PPE pentru că asta reprezintă: „un pas către unificarea dreptei”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*