Ultimele stiri

Nicolae Robu compară alianţa USL cu alianţa dintre SUA şi Rusia, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Nicolae Robu a discutat, din nou, astăzi, despre „războiul” dintre el şi USL. Primarul Timişoarei a afirmat că, în ultima vreme, „s-a asistat la cântece de sirenă dinspre PSD”. Mai mult, edilul a comparat situaţia PNL-ului, de a se alia cu PSD, cu momentul în care Statele Unite ale Americii s-au aliat cu Rusia comunistă pentru a-l opri pe Hitler.

„Vreau să le spun foştilor aliaţi de la PSD că ar fi cazul să renunţe la această strategie pentru că sunt într-o postură ridicolă cu ea şi, pe măsură ce perseverează, se afundă tot mai mult în ridicol. S-a văzut că nu au reuşit să disloce nimic semnificativ din PNL odată cu diversiunea Tăriceanu şi îşi pun speranţe deşarte că vor avea sorţi de izbândă mai mari după alegeri”, a declarat Nicolae Robu.

În ceea ce priveşte cel de-al Doilea Război Mondial, edilul a comparat situaţia sa cu cea a Americii. „Situaţia în care am fost noi este oarecum similară, respectând proporţiile, cu aceea cunoscută foarte bine în istorie, din contextul celui de-al Doilea Război Mondial. La acea vreme, existau două rele în lume: hitlerismul şi comunismul, care au apărut alături de democraţie. Americanii, atunci, s-au unit cu ruşii pentru a curma hitlerismul. După ce obiectivul a fost atins, după ce Germania a devenit un stat democratic, americanii au fost de aceeaşi parte a baricadei, şi sunt şi astăzi, cu Germania şi cu toate celelalte ţări democratice şi au luptat pentru păstrarea şi diseminarea unor valori autentice ale omenirii şi au avut ca adversari pe foştii aliaţi”.

Primarul a discutat şi despre „zvonul” despre cum s-ar putea ca USL să fie reînviat. Acesta a spus că nu este decât o „diversiune” creată de PSD.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*