Ultimele stiri

Nicolae Robu: „De ce ar fi, oare, disperaţi, Victor Ponta şi tovarăşii săi?!”

Nicolae Robu

Chiar dacă alegerile electorale au ajuns la final, asta nu înseamnă că acuzele şi certurile dintre politicieni au luat sfârşit. Nicolae Robu, care şi-a exprimat opinia despre PSD în repetare rânduri, i-a atacat din nou pe social-democraţi. De data aceasta, edilul este de părere că Victor Ponta „și tovarășii săi” sunt, de fapt, îngroziți de rezultatul de la alegerile europarlamentare. De asemenea, Nicolae Robu, în mesajul său, face un nou apel pentru unificarea dreptei.

„Uitându-mă atent la expresia fețelor lui Victor Ponta și a tovarășilor săi, am constatat că bucuria victoriei este însoţită de o grimasă de îngrijorare, chiar de disperare, aş putea spune, coroborând această observație cu cântecele de sirenă pe care ni le tot adresează nouă, liberalilor. Şi, inevitabil, m-am întrebat: De ce ar fi, oare, disperaţi, Victor Ponta şi tovarăşii săi?! Păi cum să nu fie disperați, conștientizând cât de sterilă este, de fapt, victoria obținută?! Ce-o să facă PSD cu această victorie în situaţia în care:

1. În Parlamentul European majoritatea va aparţine dreptei, la fel cum vor sta lucrurile şi în interiorul componentei române a Parlamentului European, unde partidele de dreapta semnificative, plus liberalul Mircea Diaconu au obţinut 46.79% din voturi, faţă de cele doar 37.25% obţinute de PSD.

2. Cele cca 2 milioane de voturi obţinute de PSD+UNPR+PC, reprezentând 37.25% din totalul voturilor exprimate la o prezenţă la vot de cca 32% înseamnă doar 18.75% (!!!) din totalul voturilor ce este de aşteptat să fie date la alegerile prezidențiale, printr-o prezenţă de cel puţin 64%, dublul prezenţei de la europarlamentare

3. Alianţa PSD+UNPR+PC n-are de unde să mai crească, dimpotrivă, până în noiembrie se va eroda.
În această situaţie, fac apel la colegii liberali, să trecem peste supărarea scorului sub aşteptările noastre – îi ştim în bună măsură cauzele -, să rămânem uniţi, să nu ne lăsăm ademeniţi de ciolanele mai mari sau mai mici pe care ni le vor flutura prin faţă pesediştii – cu sau fără (probabil cu) ajutorul lui Călin Popescu-Tăriceanu – şi să ne pregătim pentru următoarea bătălie prin construirea unei formule de unitate a dreptei, condiţie sine qua non pentru scăparea ţării de ciuma roşie (da, oricât ar fi de surprinzător pentru cei ce mă cunosc să mă audă vorbind astfel, astăzi, după ce am cunoscut PSD-ul, mă văd nevoit să folosesc astfel de cuvinte pentru a-i putea surprinde adevărata faţă).
Fac apel, de asemenea, la colegii de scenă politică de dreapta, să lăsăm la o parte ceea ce ne desparte și să punem în față interesul național, unindu-ne de dragul lui în jurul valorilor în care credem împreună”, a transmis Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*