Ultimele stiri

Nicolae Robu, despre problemele de la Colterm. Ce spune despre demiterea lui Petrică Pampu

Deşi problemele de la Colterm datează deja de foarte mult timp, de pe o zi pe alta, directorul acestei companii a fost demis. Petrică Pampu a fost obligat să plece din funcţie săptămâna aceasta, după ce a activat la Colterm timp de 30 de ani. Mai mult, acesta nu numai că a fost dat afară, dar, în momentul de faţă, nu mai ocupă nicio funcţie în această companie.

Primarul Nicolae Robu a vorbit, astăzi, despre cele întâmplate şi a afirmat că şi el a avut nemulţumiri în legătură cu modul în care s-au desfăşurat lucrurile aici.

„Situaţia este de mai demult în neregulă, aşa este, dar directorul are un contract de mandat, are un indicator de performanţă şi este obligatoriu să i se lase şansa şi capacitatea de atingere a acelor indicatori de performanţă, capacitatea de îndeplinire a contractului de mandat. Consiliul de administraţie, acum, a considerat că nu are rost să continue cu această formulă de conducere a Colterm, pentru că şi acest consiliu de administraţie are răspunderi până la urmă, şi, în momentele cele mai potrivite, el decide. (…)Nu s-au făcut niciun fel de presiuni, dar  sunt indicatori care nu sunt în regulă. I-am cerut să eficientizeze Colterm-ul, i-am cerut să nu mai avem deficite, lună de lună, i-am cerut să fie mai corectă furnizarea către cetăţeni, i-am criticat pentru că în perioada în care a fost cald caloriferele mergeau de duduiau, iar oamenii erau chiar într-un disconfort termic şi trebuiau să stea cu geamurile deschide, dar contoarele măsurau gigacaloriile şi pe factură se regăseau acestea, iar toate acestea au nemulţumit cetăţenii. Sigur că domnul Pampu dă explicaţii că nu a avut posibilităţi să regleze mai bine temperatura, însă cetăţenii nu se mulţumesc cu explicaţii”, a afirmat edilul.

Nicolae Robu a afirmat, însă, că îl susţine pe Petrică Pampu şi că este de părere că acesta nu trebuie să părăsească Colterm cu totul, ci doar funcţia de director.

„Colterm-ul este o companie grea, care are şi probleme de sistem, dar întotdeauna este loc de mai bine şi la nivel de management. Eu cred că pierderile uriaşe, pe care le are Colterm şi pe care le plăteşte cetăţeanul, ar fi putut să fie micşorate cu un management mai performant. Eu personal, desigur nu eu decid, dar de la mine către consiliul de administraţie va pleca un semnal în acest sens, al găsirii unei soluţii de angajare a domnului Pampu pe un post tehnic”, a spus primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*