Ultimele stiri

Nicolae Robu despre sabotajul RCM Timișoara: „Poliţia trebuie să identifice vinovaţii”

Nicolae Robu, Primarul Timișoarei, Călin Dobra, vicepreședintele CJT Timiș și Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest s-au întâlnit ieri pentru a transmite mesajul lor de protest faţă de sabotajul la care a fost supusă sâmbătă echipa de rugby RCM Timișoara.

„Suntem mâhniţi pentru că cineva a putut să fie atât de ticălos ca să smulgă filele cu vizele medicale, dar şi de modul în care a reacţionat Federaţia. Nu mai vorbim de forţă majoră, pentru că e acest caz e definit de regulament şi nu poate accepta şi alte semnificaţii. Problemele de sâmbătă au fost o situaţie de excepţie. Cine scrie un regulament nu se poate gândi la aşa ceva. Aşteptările noastre sunt şi vor rămâne ca Federaţia să înţeleagă că a fost un gest abominabil şi să reacţioneze excepţional, trebuia luată o decizie pe loc, replanificarea meciului, pentru clarificarea situaţiei. Poliţia trebuie să identifice vinovaţii, dacă e vorba de cârdăşia mai multora”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

„Nu ne dorim să avem comportamente balcanice, mai aproape de Bizanţ, nu de vestul Europei. Federaţia putea să spună NU acestei situaţii. Trebuie adoptat un nou regulament pentru a împiedica reapariţia unor asemenea fenomene. Nu vreau să cred că trei titluri sunt prea mult pentru cineva de la Bucureşti”, a spus rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea.

Vicepreședintele CJT a spus că echipa timișoreană de rugby are parte de susținere: „Suntem aici pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu clubul timişorean. Mesajul nu se referă doar la clubul de rugby ci la întreg sportul de performanţă, noi ne-am implicat la nivel mare în susţinerea RCM. Nu am mai văzut asemenea hoţie de la cel mai jos nivel sportiv, din judeţ până la Federaţie”.

Vă aducem aminte că RCM Timișoara a pierdut semifinala cu Farul Constanța, scor 0-9, după un meci început cu un mare scandal. Șase jucători foarte importanți nu au putut să intre pe teren din cauză că aceștia aveau vizele tăiate din carnetele de joc.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*