Ultimele stiri

Nicolae Robu despre schimbarea viceprimarilor: „Acolo unde considerăm că va fi cazul, îi vom schimba”

Astăzi în cadrul primei conferințe de presă comună a Alianței Creștin-Liberale Timiș au participat co-președinții Nicolae Robu și Constantin Ostaficiuc.  Structura de conducere numără aproximativ 80 de membri.

„O majoritate în Consiliul Local există deja, ea s-a afirmat la şedinţa trecută şi veţi vedea că se va afirma şi astăzi. Există o majoritate formată din consilierii locali aleşi din partea PNL, PDL şi PP-DD. Şi a consilierului local Adrian Orza din partea PNŢCD. V-am spus că vom schimba viceprimarii acolo şi atunci când vom considera că este cazul. Nu va fi un obiectiv în sine să schimbăm viceprimarii”, a răspuns Nicolae Robu întrebat fiind dacă se va încerca schimbarea viceprimarului PSD Traian Stoia.

Și Constantin Ostaficiuc a afirmat că principalul scop al alianţei nu este schimbarea viceprimarilor: „Nu dorim să influenţăm în mod decisiv actul administrativ la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Deci nu acesta este principalul scop. Principalul scop este constituirea acestei alianţe. Să fie clar pentru toată lumea ”.

În ceea ce privește partidul PNȚCD, Ostaficiuc  a spus: „Cu PNȚCD am avut o discuție la nivel de Timișoara, un protocol de susținere la nivel local”.

„Rămâne ca PNȚCD-ul să-și rezolve problemele interne. Sunt bineveniți pe partea dreaptă. Așteptăm ca și conducerea județeană Timiș a PNȚCD să-și revizuiască poziția, să se îndepărteze de PSD cu care, cred eu, a semnat în mod pripit și conjunctural acel protocol de colaborare și susținere. Își vor da seama cât de curând și liderii PNȚCD Timiș că au greșit atunci și că e cazul să-și corecteze acea greșeală venind înspre această noua forță politică de dreapta”, a spus Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai declarat în timpul conferinței de presă că viceprimarii vor fi schimbați acolo unde se va considera că este cazul: „Noi nu ne facem acum un scop în sine din schimbarea de viceprimari, niciunde. Acolo unde considerăm că va fi cazul, îi vom schimba. Dar nu facem din asta un scop în sine. Principala noastră grijă va fi să facem să funcţioneze cât mai bine administraţiile publice locale şi, în paralel, să ne pregătim cât mai bine pentru alegerile prezidenţiale.”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*