Ultimele stiri

Nicolae Robu dezbate pe Facebook posibilitatea extinderii gratuităţii transportului în comun

Primarul Nicolae Robu s-a folosit de mediul online pentru a afla care sunt părerile timişorenilor despre extinderea gratuităţii pe transportul în comun din municipiu. Edilul a postat pe pagina sa de Facebook un sondaj de opinie referitor la acest proiect.

Peste 12.000 de timişoreni, care au un venit lunar sub 2000 de lei, s-au putut bucura, în perioada 15 decembrie – 15 ianuarie, de transport în comun gratuit în întreg municipiul. Vineri, Nicolae Robu a anunţat că doreşte prelungirea proiectului.

Sondajul postat pe Facebook, în grupul „Împreună pentru Timişoara”, a fost lansat sâmbătă. „La inițiativa mea, în Timișoara, transportul public a fost gratuit, în perioada 15.12.2013 – 14.01.2014, pentru toți cetăţenii cu venitul lunar brut sub 2000 lei. Au beneficiat de această facilitate peste 12 mii de timişoreni, cu consecințele: mașini mai puține prin oraș, aglomerație mai mică în trafic, uzură a drumurilor mai mică, noxe mai puține, praf mai puțin etc. Cum preferați pentru viitor: Să se păstreze gratuitatea pentru cei cu venitul lunar sub 2000 de lei; Să se păstreze gratuitatea doar pentru cei cu venitul lunar sub 1500 de lei; Să se păstreze gratuitatea doar pentru cei cu venitul lunar sub 1000 de lei; Să se păstreze gratuitatea doar pentru cei cu venitul lunar sub 500 de lei; Să se revină la ce-a fost, cu gratuităţi doar pentru elevi, studenţi şi pensionari” a scris primarul.

Sondajul arată că majoritatea celor care au răspuns sunt de părere că gratuitatea pe transportul în comun ar trebui păstrată pentru cei care au venitul sub 2000 lei.

Regia Autonomă de Transport Timişoara a declarat că păstrarea gratuităţii pentru această categorie va costa Primăria 1,1 milioane de lei, sumă la care se adaugă şi costul menţinerii gratuităţii pentru studenţi, elevi sau pensionari. Astfel, suma totală plătită în fiecare lună pentru menţinerea gratuităţii pe transportul în comun ar ajunge la 4,6 milioane de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*