Ultimele stiri

Nicolae Robu explică de ce clădirile istorice din centrul Timişoarei arată JALNIC: „Primăria nu le poate reabilita”. Care este motivul

timisoara

Primăria Timişoara nu poate reabilita nici măcar o clădire istorică, dacă aceasta nu aparţine municipalităţii. Acesta a fost mesajul transmis timişorenilor, şi nu numai, de primarul Nicolae Robu, care spune că mulţi cetăţeni cred că municipalitatea poate să facă asta, dar nu vrea.

În ceea ce priveşte clădirile în paragină care aparţin Primăriei Timişoara, Nicolae Robu spune că se va încerca reabilitarea a cât mai multe dintre ele. Printre primele care au fost deja modernizate se numără clădirea de pe strada Daliei, în care a fost mutată Clinica de Dermatologie, dar şi clădirile liceelor Lenau, Loga şi Calderon.

„Vom avea grijă să alocăm fonduri şi pentru reabilitarea clădirilor istorice. Ele nu sunt eligibile pe fonduri europene. Pe fonduri europene putem obţine bani pentru Liceul Electromotor şi suntem pregătiţi să aplicăm. Nu putem reabilita alte clădiri, pentru că nu sunt eligibile. Avem pe Vasile Alecsandri o clădire vai de ea, lângă Primăria veche, avem un proiect iniţiat prin care vrem să o supraînălţăm cu un etaj, pentru că strică regimul de înălţime al zonei, pe buget local. Dacă găsim din mers oportunităţi să comutăm pe finanţare europeană, o vom face cu bucurie”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul-şef a mai ţinut să precizeze că Primăria Timişoara „nu stă nepăsătoare în faţa clădirilor istorice. Din păcate, nici cei ce vin în Timişoara şi nici măcar majoritatea timişorenilor nu ştiu că primăria nu are cum să reabiliteze clădiri proprietate privată. Primăria nu poate reabilita nici măcar o clădire care aparţine statului român, nu poate intra să facă ordine într-un teren nici dacă aparţine statului român. Poate intra numai pe terenurile care îi aparţin”.

Nicolae Robu mai este nemulţumit şi de faptul că în Timişoara sunt o mulţime de terenuri care aparţin statului român şi care sunt lăsate de izbelişte. „În centrul istoric al oraşului sunt o mulţime de clădiri frumoase, proprietate privată. Mulţi se miră de ce primăria nu le repară, nu are cum, pentru că nu sunt în patrimoniul primăriei”, a conchis primarul Timişoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*