Ultimele stiri

Nicolae Robu explică, din nou, care este adevăratul câştigător al alegerilor

Nicolae Robu

Nicolae Robu, deşi a plecat într-o vizită oficială în Singapore, şi-a făcut totuşi timp pentru a posta un mesaj pe Facebook despre alegerile europarlamentare şi modul în care interpretează el rezultatele din Timişoara.

Edilul susţine, în continuare, că alianţa PSD+PC+UNPR nu este adevărata câştigătoare şi că, de fapt, forţa de dreapta este cea care a învins.

„HAIDEŢI SĂ INTERPRETĂM CORECT REZULTATELE ALEGERILOR DIN TIMIŞOARA!

1. Nu există scor al lui Nicolae Robu la aceste alegeri – oricât s-ar strădui unii să inventeze aşa ceva -, pentru simplul fapt că Nicolae Robu nu a fost candidat! Scorul lui se va vedea când va fi (vezi P.S.)
2. Scorul real al PNL Timişoara este, de fapt, cca 24% = 13.27 % (PNL) + 12.56 % (Mircea Diaconu) – 1 % (eventual 2%, dacă vreţi), un scor deloc rău (în USL, la alegerile locale din 2012, PNL s-a ales cu 6 consilieri locali, reprezentând 22.22%, iar PSD+PC cu 8 consilieri locali, reprezentând 29.63%; deci: PNL a crescut, iar PSD+PC a scăzut!)
3. Raportul stânga-dreapta a fost:
(i) DREAPTA: 57.64% = 13.27% (PNL) +
12.57% (Mircea Diaconu) +
10.98% (PMP) +
10.40% (PDL) +
4.28% (UDMR) +
4.23% (FC) +
1.91% (PNTCD)
(ii) STÂNGA: 27.82% (PSD+UNPR+PC)
Deci:
STÂNGA NU A CAŞTIGAT nici de această dată alegerile în Timişoara, atâta doar că PSD a obţinut cel mai bun scor între partide, cu foarte puţin în plus faţă de scorul real al PNL.

P.S. La alegerile locale din 2012, Nicolae Robu a avut sensibil mai multe voturi decât USL, ceea ce înseamnă că Nicolae Robu a fost locomotiva pentru USL şi nu USL pentru Nicolae Robu, cum tot încearcă unii, de 2 ani încoace, din frustrare şi alte sentimente la fel de «nobile» să acrediteze!”, a scris edilul pe contul său pe Facebook.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*