Ultimele stiri

Nicolae Robu i-a scris lui Victor Ponta despre modul în care Guvernul tratează Timişoara

După ce, zilele trecute, primarul Nicolae Robu îşi exprima nemulţumirea asupra deciziei Guvernului de a nu oferi fonduri europene pentru construirea unui spital regional la Timişoara, edilul a decis să îi scrie personal lui Victor Ponta pe acest subiect.

Primarul a declarat că Timişoara este nedreptăţită, de mai multă vreme, şi că este timpul ca Guvernul să sprijine oraşul de pe Bega.

„Aşteptăm, în continuare, de la Guvernul României mai multă aplecare către nevoile Timişoarei, mai multă deschidere pentru soluţionarea favorabilă a problemelor pentru care este nevoie de participarea guvernului. Noi nu ne-am plâns că nu am primit bani de la bugetul de stat, pentru că nu ne stă în fire să ne lamentăm. Ne-am văzut de treabă, ne-am gestionat cât am putut de bine resursele proprii şi am finanţat o mulţime de proiecte, care schimbă în bine oraşul nostru, dar nu putem să nu reacţionăm, când vedem că Timişoara nu este tratată corect în speţe care nu presupun, neapărat, alocarea de fonduri ale bugetului centralizat al statului. Am reacţionat, pe de o parte printr-o declaraţie de presă, pe de altă parte prin postări pe Facebook, în relaţia cu mii şi mii de cetăţeni, pe care o am foarte strânsă, dar, şi mai important, prin adrese oficiale transmise Primului-ministru, Victor Ponta, şi Ministrului Sănătăţii, în privinţa intenţiei Guvernului, ca din fondurile europene ale exerciţiului financiar 2014-2020, să se finanţeze realizarea de spitale regionale doar la Cluj, Iaşi şi Craiova.  Am argumentat de ce noi considerăm că Timişoara are cel puţin tot atâtea atuuri câte au celelalte trei municipii ale României, pe care le respectăm, pentru a avea şi ea un astfel de spital regional”, a declarat Nicolae Robu.

1 Commentariu pe Nicolae Robu i-a scris lui Victor Ponta despre modul în care Guvernul tratează Timişoara

  1. Dianadiacristian dima // 9 februarie 2014 a 14:15 // Răspunde

    Laudabila initiativa primarului sa ii scrie primului-ministru, sper sincer sa aiba si rezultate pozitive.!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*