Ultimele stiri

Nicolae Robu: „…încă nu s-a întâmplat nimic nereparabil în interiorul USL”. Ce trebuie să facă PSD, în opinia acestuia

După ce Victor Ponta a susţinut, în repetate rânduri, că îşi doreşte ca USL să existe în continuare, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a declarat că, din perspectiva liberalilor, adevărul este altul.

„După câte remarcăm, PSD continuă să afirme că își doreşte continuarea proiectului USL şi lasă a se înţelege, sau o spune explicit,  cum s-a întâmplat şi ieri prin vocea preşedintelui său, Victor Ponta, că PNL nu ar mai dori să rămână în USL. Lucrurile sunt, în aprecierea mea şi a liberalilor în general, cu totul altfel. Nu putem fi noi acuzaţi că nu am dorit continuarea proiectului USL, câtă vrem noi nu am cerut nicio clipă nimic în plus faţa de ce a fost convenit la nivel USL, iar PSD mereu a mai făcut câte un gest de a prelua câte ceva, astfel încât să concentreze în mâinile sale cât mai multă putere. După părerea mea, încă nu s-a întâmplat nimic nereparabil în interiorul USL, deşi lucrurile sunt duse aproape de limită”, a declarat Nicolae Robu.

Preşedintele PNL Timiş a mai adăugat că, din punctul său de vedere, PSD şi Victor Ponta pot demonstra foarte uşor că îşi doresc într-adevăr continuarea proiectului USL.

„Victor Ponta şi PSD pot foarte simplu să demonstreze că vor într-adevăr continuare acestui proiect. Nu trebuie decât să supună la vot în parlament, evident cu mobilizarea tuturor parlamentarilor, să voteze numirea celor patru miniştri propuşi de PNL pe locurile care au fost negociate pentru PNL, care au fost eliberate de penelişti, acum, recent, din dorinţa de a îmbunătăţi performanțele Guvernului României şi, evident, să îl numească pe Klaus Johannis în funcţia de vice-premier. Lucrul acesta nu intră în contradicţie cu nicio înţelege, nicio lege, nicio regulă. După părerea noastră, nu ar trebui interpretată ca o schimbare de structură. Pe de alta parte, cu aceeaşi ocazie, trebuie ca PSD, prin vocea preşedintelui său, să spună răspicat: noi dorim continuarea USL şi dorim să îl susţinem pe Crin Antonescu ca şi candidat unic la președinție, din partea USL. (…) Am promis oamenilor că din 2012 până în 2016 vom guverna împreuna şi îl vom susţine la președinție pe Crin Antonescu, iar ca prim-ministru pe Victor Ponta. Asta am promis şi avem o datorie morală să respectăm acest lucru”, a afirmat Nicolae Robu.

1 Commentariu pe Nicolae Robu: „…încă nu s-a întâmplat nimic nereparabil în interiorul USL”. Ce trebuie să facă PSD, în opinia acestuia

  1. Domnule Primar PNL…s-a terminat cu USL, e ca si intr-o casnicie care se rupe…tu spui ca celalalt e de vina, el spune ca gaseste solutii, si va vedeti la tribunal la partaj, sa vedeti care a ramas cu mai multe cratiti si furculite 🙂

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*