Ultimele stiri

Nicolae Robu le poate veni de „hac” firmelor care contestă fără motiv licitații publice. Vezi decizia Guvernului care l-ar putea ajuta pe edil

Nicolae Robu

Motive de bucurie pentru primarul Nicolae Robu! Guvernul a impus, printr-o ordonanță de urgență, adoptată sâmbătă, noi reguli pentru firmele care contestă licitații publice.

Nu de mult edilul-șef al Timișoarei se plângea, iar, de problemele pe care le întâmpină cu firmele care contestă licitații făcute de municipalitate fără a avea motive reale. Iată că acum Nicolae Robu se poate bucura, căci Guvernul a adoptat o hotărâre de urgență prin care le impune acestor firme noi reguli.

Astfel, companiile care contestă rezultatul unei licitaţii publice vor fi obligate să constituie o garanţie financiară „de bună conduită”, reprezentând 1% din valoarea estimată a contractului contestat, care va fi reţinută integral în care contestaţia formulată este respinsă.

Firmele care contestă rezultatul unei licitaţii publice vor fi obligate să constituie o garanţie financiară „de bună conduită”, reprezentând 1% din valoarea estimată a contractului contestat, care va fi reţinută integral în care contestaţia formulată este respinsă.

Valoarea garanţiei va fi plafonată în funcţie de tipul contractului, respectiv dacă este pentru lucrări, bunuri sau servicii, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Introducerea acestui nou tip de garanţie, denumită „de bună conduită”, a fost decisă în ultima şedinţă a Guvernului.

Noua garanţie va trebui depusă doar dacă firma respectivă contestă rezultatul licitaţiei şi va fi stabilită în funcţie de specificul contractului, au arătat sursele.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*