Ultimele stiri

Nicolae Robu nemulţumit de atitudinea conducerii Colterm şi de preţul ridicat al facturilor la încălzire

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, că este nemulţumit de Colterm, compania locală de termoficare, din cauza facturilor la încălzire, care au fost mult prea mari, având în vedere că temperaturile nu au fost foarte scăzute.

„Regret că, spre deosebire de RATT, la Colterm nu s-a reuşit, până în prezent, să se obţină o însănătoşire mai substanţială a situaţiei. Acolo, încă avem de acoperit deficite mari, avem de acoperit datorii mari moştenite. Eu, personal, sunt nemulţumit că, într-o perioadă în care n-a fost prea frig, Colterm nu a reuşit să furnizeze agent termic în acord cu condiţiile meteo, şi, prin urmare, facturile cetăţenilor au fost mai mari decât era normal. Am discutat cu directorul Colterm şi explicaţia este că nu se pot produce adaptări foarte fine ale parametrilor agentului termic la condiţiile meteo, ci în anumite trepte. De aceea, de multe ori, se constată că în apartamente este prea cald şi, inevitabil, vin facturi mai încărcate” a spus edilul.

Primarul a declarat că atât el, cât şi cetăţenii sunt nemulţumiţi de astfel de explicaţii şi consideră că de vină sunt problemele tehnologice care trebuie remediate cât mai curând.

„Este foarte bună această retehnologizare care s-a produs şi care, în continuare, se produce la Colterm, numai că, din păcate, impactul ei asupra eficienţei şi livrării la client a agentului termic este destul de redus. Se impune reabilitarea sistemului de transport şi distribuţie a agentului termic, pentru că acolo sunt pierderi foarte mari şi se impune trecerea la contorizarea orizontală.”

Nicolae Robu a mai spus că, dacă nu ar fi fost luate măsuri în trecut, facturile ar fi fost şi mai mari. „Dacă socotim noile preţuri ale gazului, ale cărbunelui, ale energiei electrice şi am calcula cât ar trebui să fie gigacaloria am constata că cetăţenii ar trebui să plătească destul de mult în plus faţă de cât au plătit înainte. Faptul că nu plătesc, echivalează cu o ieftinire.”

Edilul a discutat şi pe tema conducerii de la Colterm care, spune acesta, pare să aibă o atitudine de „automulţumire”. „Situaţia companiei este una foarte critică şi eu m-aş fi aşteptat să văd că persoanele care conduc Colterm sunt puţin mai stresate de situaţia în care se află compania” a adăugat acesta.

Deşi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de conducerea Colterm şi de situaţia critică în care se află aceasta, Nicolae Robu a amintit că datoriile companiei provin şi din faptul că „guvernul nu a plătit către Primărie şi Primăria nu a plătit către Colterm subvenţia. Sunt datorii istorice care au atras majorări, penalităţi”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*