Ultimele stiri

Nicolae Robu nu renunţă la idee: vrea să scoată piatră cubică de pe 14 străzi din Timişoara şi să le asfalteze

piatra cubica piata unirii

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, nu renunţă la ideea de a scoate piatra cubică de pe 14 străzi din oraş, care mai apoi vor fi asfaltate. Potrivit edilului-şef, o parte din piatra naturală scoasă va fi folosită pentru finalizarea pavării din Piaţa Unirii, iar restul va fi depozitată.

„Piatra cubică va fi luată de unde este necesar, de pe străzile care sunt în programul de reabilitare. Indiferent de câtă piatră mai este nevoie în Piaţa Unirii, acele străzi vor intra în reabilitare. Nu le putem lăsa înfundate. Procedurile sunt complicate, nu suntem aici pe moşia proprie să acţionăm cum dorim. S-a ajuns la stadiul în care se poate vorbi de începerea lucrărilor într-un orizont de timp apropiat”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, în zonele protejate din care se doreşte scoaterea pietrei naturale, este necesar şi obţinerea unor avize de la Comisia de Cultură.  „Ce trebuie să se folosească, se foloseşte aici. Ce nu este necesar, va fi depozitat, piatra va fi luată pe inventar, aşa cum s-a făcut şi în trecut cu piatra ţinută de RATT şi folosită acum la Piaţa Unirii. Posibil ca rezerva de piatră naturală să fie folosită şi în proiectul Cetate 2. Şi acolo se va folosi piatră naturală, nu se ştie de care. E o valoare de care vom avea grijă, evident”, a conchis Nicolae Robu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*