Ultimele stiri

Nicolae Robu nu vrea eutanasierea câinilor. „Sunt un tip sensibil, nu îmi plac lucrurile acestea, dar trebuie să aplic legea”

Primarul Nicolae Robu a declarat vineri că este „un tip sensibil” şi că nu îşi doreşte eutanasierea câinilor maidanezi din adăposturi. Cu toate acestea, edilul a afirmat că legea trebuie pusă în aplicare, indiferent de sentimentele noastre faţă de patrupede. Nicolae Robu a mai adăugat şi că şi-ar dori ca mai mulţi timişoreni să-şi ia în serios angajamentul de a adopta un câine fără stăpân.

„Noi nu ne dorim eutanasierea şi am făcut apel la toţi iubitorii de animale să îi adopte, dar trebuie să îşi asume răspunderea că îi ţin după ce îi adoptă. Dacă acei câini, luaţi spre adopţie, vor fi regăsiţi pe stradă, atunci sancţiunile sunt clare. Nu putem să fim cu menajamente şi nu putem să ne batem joc de o lege. Trebuie aplicată legea! Dar dacă nimeni nu îi adoptă, dacă trec cele 14 zile, primarul nu are altceva de făcut decât să permită aplicarea legii. Altfel, intră la culpa de obstrucţionare a legii. Trebuie să înţelegem lucrurile acestea. Este o abordare sentimentală. Sigur că pot să o înţeleg omeneşte, dar aici trebuie o abordare raţională, până la urmă. Eu primesc zeci de mesaje pe Facebook, prin SMS de la multă lume care mi-e apropiată şi care îmi are numărul de telefon, care mă întreabă ce putem face. Nu putem face! Hai să fim realişti: ori sunt adoptaţi de cineva, ori ajung la eutanasiere. Nu e uşor să vorbeşti despre aceste lucruri. Nici mie nu îmi e uşor, eu sunt un tip sensibil şi nu îmi plac lucrurile acestea, dar trebuie să aplic legea”, a afirmat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*