Ultimele stiri

Nicolae Robu: Nu vreau un viceprimar care e pus prin înțelegeri oculte cu PSD-ul

Nicolae Robu

Deși sunt un partid, funcționează încă ca două. Vechiul PNL, și vechiul PDL Timiș au dat deja de primele clinciuri. Asta după ce în Biroul Municipal al fostului PDL s-a votat  o propunere pentru un nou viitor viceprimar în persoana lui Simion Moșiu.

Se pare totuși, că lucrurile au fost făcute pe la spatele colegilor de partid. Co-președintele PNL Timiș spune că subiectul nu a fost discutat cu el și se declară categoric deranjat de felul în care cealaltă parte a PNL-ului încearcă să-i forțeze mâna prin propunerea lui Moșiu pe postul de viceprimar. Nemulțumirile pleacă de la faptul că acesta este cunoscut ca fiind omul fraților Cristești la fel ca actualul viceprimar, Traian Stoia.

„Nu am discutat acest subiect. Nu am nimic cu personal cu domnul Moșiu, este un om serios, dar nu-mi place să se forțeze primirea cuiva, indiferent cine ar fi el, în echipa mea. Nu sunt de acord în primul rând procedural. Eu sunt un om care nu mă supun nimănui. Sunt un om care nu are obligații la nimeni.  Discuția trebuie altfel inițiată. Când vrei să faci schimbarea, trebuie să vezi pe votul cui te poți baza când propui o persoană pentru funcția respectivă”, spune Robu

Neînțelegerile dintre membrii noului  PNL nu se opresc, însă, aici. Co-președintele  PNL Timiș, Nicolae Robu, susține că nu își dorește pe postul de viceprimar un om pus acolo prin înțelegeri oculte cu PSD-ul, asta după ce există speculații că mai mulți lideri din fostul PDL au negociat cu marii rivali social-democrați.

“Nu vreau un viceprimar care e pus prin înțelegeri oculte cu PSD-ul. Nu-mi place să am în echipă oameni ai cuiva, eu vreau oameni ai timișorenilor. Nu doresc să-l critic ca persoană (n.r. pe Simion Moșiu), nu am nimic cu el. Pot să interpretez că se încearcă să mi se forțeze mâna.(…)  Eu sunt un om înțelegător, îmi este limpede că a crea un partid atât de mare nu e o treabă ușoara și avem nevoie de timp în care să ne omogenizăm. Nu mă mir că apar disfuncții”, mai spune Robu.

Se pare că nici măcar părerea consilierilor locali din vechiul PNL nu a fost cerută de către noii colegi, care au făcut propunerea pentru Moșiu. Dar asta nu ar conta prea mult, căci Robu anunță că dacă rămâne Moșiu ca propunere, schimbarea lui Traian Stoia nu va fi inițiată.

Despre preferințele sale, în ceea ce-l privește pe cel ce-i va lua locul lui Traian Stoia în viitor, edilul nu a vrut să comenteze, spunând doar că își dorește o persoană care să pună pe primul plan binele timișorenilor.

Disfuncțiile din filiala Timiș a noului mare partid de dreapta se văd și în comunicare. De exemplu, deși PNL-ul istoric a susținut prin liderul Nicolae Robu o conferință de presă vineri de la ora 12.00, reprezentanții presei au fost chemați și la celălalt sediu al partidului pentru ora 16.00 de către Constantin Ostaficiuc.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*