Ultimele stiri

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, despre IPS Nicolae Corneanu: „Om om la superlativ. Timișoara a devenit mai săracă”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a participat, alături de preoți și maici la procesiune de la sediul primăriei la Catedrala Mitropolitană. După ce i-a adus un ultim omagiu Mitropolitului Banatului, la Catedrala Mitropolitană, edilul șef a spus câteva cuvinte despre IPS Nicolae Corneanu.

„Este un moment trist pentru timișoreni, pentru bănățeni, este un eveniment trist la nivel național. Înaltpreasfinția Sa, mitropolitul Nicolae, a fost un om cu totul și cu totul deosebit, un om care, în primul rând, a emanat în toate împrejurările bunătate cum mai rar se întâmplă. Un om cult, un om care a știut să creeze armonie în jurul lui, a știut să se facă respectat nu numai în comunitatea ortodoxă, dar și în rândul credincioșilor de orice credință din Timișoara, din Banat și aș spune din România. Preocupările de promovare a ecumenismului îi sunt bine cunoscute. Timișoara a devenit mai săracă prin plecarea la ceruri a Înaltpreasfințitului. Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai ținut să precizeze că speră ca noul mitropolit al Banatului să „țină ștacheta la fel de sus cum a ținut-o Înaltpreasfințitul, care a fost un om la superlativ. M-a impresionat că de fiecare dată când l-am invitat la ceremoniile importante al universității, dacă nu a putut să vină, fără excepție a trimis o scrisoare scrisă de mână în care a explicat că nu poate fi prezent. Am avut mai multe întrevederi, de fiecare dată am fost impresionat de anvergura umană, în primul rând, intelectuală și spirituală pe care Nicolae Corneanu a avut-o”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*