Ultimele stiri

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, mesaj pe Facebook pentru pietoni, șoferi și bicicliști: „Respectați-vă reciproc!”

Nicolae Robu

Nicolae Robu a postat, astăzi, un nou mesaj pe Facebook cu titlul „Pietoni, șoferi și bicicliști, respectați-vă reciproc!” în care anunță că, în ultima vreme, tot mai mulți pietoni și șoferi din Timișoara i se plâng de bicicliști.

„Desigur, cazurile punctuale ce-mi sunt prezentate sunt reprobabile, eu însumi asistând la o scenă în care, pe Mărășești, un biciclist cu viteză foarte-foarte mare era cât pe ce să-l lovească în plin pe un tânăr pieton, doar reflexul excelent, mult peste medie, al acestuia evitând o tragedie -da, acesta-i termenul pt ce s-ar fi întâmplat!-. De la astfel de cazuri punctuale, până la blamarea în bloc a bicicliștilor este, însă, drum lung! Bicicliștii, în majoritatea lor covârșitoare sunt oameni serioși, cum sunt și majoritatea covârșitoare -deci: nu toți!- a pietonilor și majoritatea covârșitoare -deci: nu toți!- a șoferilor”, scrie Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.

Tocmai de aceea, primarul Timișoarei concluzionează că plecând de la cazuri izolate șoferii, pietonii și bicicliștii nu trebuie să se ostilizeze unii împotriva altora, ci să se respecte reciproc. În final, Nicolae Robu se arată încântat de faptul că în Timișoara sunt din ce în ce mai mulți bicicliști și anunță că va realiza mai multe piste de biciclete.

„Din păcate, tramele străzilor noastre nu au fost gândite pt facilitarea creerii de piste de biciclete, dar încercăm să valorificăm cât mai rațional ce avem. Trebuie spus, însă: dincolo de imperfecțiunile inerente, Timișoara este, de departe, orașul din România cu cea mai extinsă rețea de piste de bicicletă. Vă rog, deci: pietoni, șoferi și biciclitși, respectați-vă reciproc! În orașul nostru drag, e loc pentru toți!”, conchide primarul Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*