Ultimele stiri

Nicolae Robu, printre timişorenii care au rămas fără apă caldă, din cauza datoriilor acumulate de Colterm. Cine este vinovat

robu piscina

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, se numără printre locuitorii capitalei Banatului care nu mai au, de ieri de la ora 17.00, apă caldă în robinete. Asta după ce E.On Gaz a decis sistarea furnizării gazelor naturale pentru Colterm, ceea ce însemnat oprirea furnizării apei calde de consum în Timişoara şi imposibilitatea furnizării căldurii.

„Acest lucru l-au făcut în contextul în care, în prezent, avem credit furnizor care nu a fost depașit, adică un plafon al datoriei care nu a fost atins. În prezent, datoriile nostre catre furnizorul de gaz au ajuns la jumătate față de perioda similară a anului trecut”, transmiteau, aseară, reprezentanţii Colterm.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef a afirmat că o plată către E.On Gaz în valoare de 3,5 milioane de lei s-a realizat astăzi. „Ce s-a întâmplat acum este foarte grav pentru timişoreni. Faptul că eu însumi şi familia mea suntem afectaţi nu încălzeşte pe nimeni. Şi eu, şi familia mea, suntem abonaţi Colterm şi evident că nu am avut apă caldă şi a trebuit să suportăm consecinţele respective. În urmă cu un an pe vremea aceasta, datoriile Colterm către E.On Gaz au fost de circa 14 milioane de lei şi nu s-a făcut nicio întrerupere. Acum a existat la scadenţă o datorie de şapte milioane de lei şi nu există înţelegere. Am cerut Direcţiei Economice să aloce 3,1 milioane de lei către Colterm, la care Colterm a adăugat circa 400.000 lei şi astfel s-a făcut o plată către E.On Gaz în valoare de 3,5 milioane de lei”, a declarat primarul Timişoarei.

Mai mult, Nicolae Robu spune că se va face o analiză pentru a se stabili cine sunt vinovaţii că s-a ajuns în această situaţie neplăcută. „Eu voi face o analiză, să văd dacă este imputabil ce s-a întâmplat cuiva din conducerea Colterm. Şi, dacă concluzia va fi că e cineva vinovat, atunci voi cere demisia respectivei persoane. Colterm mai are datorii către bănci, către CFR, către statul român”, a mai precizat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*