Ultimele stiri

Nicolae Robu reîncepe bombardamentul la adresa Guvernului! Apelul bilunar al primarului va fi reluat

Evident enervat de ultimele declarații făcute de rivalii din PSD, primarul Nicolae Robu anunță ca va reîncepe seria de apeluri bilunare către Guvern prin care cere finanțare pentru mai multe obiective de interes din orașul de pe Bega. În plus, edilul nu renunță la ideea mitingului pentru Centura Sud a Timișoarei. Ce mai așteaptă? Ei bine, vreme mai bună.

Primarul Nicolae Robu continuă seria apelurilor către Guvernul României. Prin vocea edilului-șef, Primăria solicită alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru obiectivele de interes major pentru Timişoara aflate în jurisdicţia Guvernului.

„Constat că în ultima vreme reprezentanții PSD chiar întrec toate limitele cu atitudinile anti-Timișoara. Ei în loc să sensibilizeze Guvernul să aloce fonduri, organizează conferințe de presă și vorbesc de sume colosale ce au fost date Timișoarei și de o grijă și o iubire a Guvernului față de Timișoara. N-au învățat nimic de la alegerile prezidențiale și îi subestimează, în continuare, pe timișoreni”, a exclamat primarul Nicolae Robu.

Edilul a menționat că până în momentul de față, instituția pe care o conduce a primit de la Guvern doar 5 milioane de lei pentru noul corp de clădire al Spitalului de Copii, din valoarea totală a investiției ce se ridică la circa 100 de milioane de lei. Astfel, primarul le dă replica rivalilor din PSD ce l-au criticat că nu a mers la București să discute posibile finanțări ale obiectivelor pentru care cere bani.

„În capul unor vorbitori e posibil să se rezolve problemele pe la uși. La nivelurile de decizie la care activez eu, se rezolvă cu materiale, dar nu materiale purtate în sacoșe și dacă e să vorbim despre atitudinea Guvernului, la nicio adresă trimisă de mine nu s-a dat niciun răspuns deși legea obligă la răspundere, deși există și reguli elementare de civilizație, dar Guvernul nu are aceste norme de conduită civilizată să răspundă pozitiv, negativ sau ambiguu. Voi spune repetitiv și în 2015 câti bani a alocat Guvernul. N-am vorbit despre Stadion, deși îl puteam pune pe listă. Dacă la Craiova se poate finanța, de ce nu se fnanțează și la Timișoara? E un lucru bun că se face acolo, eu mă bucur, dar e oare drept ca în orașul cu cea mai mare contribuție la bugetul de stat, după capitală, să nu se facă nimic?!”, a mai adăugat edilul.

În plus, Robu spune că Guvernul va finanța proiectele Timișoarei doar împins de la spate, așa că este pregătit de organizarea mitingului pentru Cetura Sud a Timișoarei. Momentan, totuși, primarul așteaptă vreme mai bună.

„Nu cred că Guvernul va sprijini de la sine Timișoara, o va face doar constrâns. Sunt convins că și includerea centurii în master-plan a fost făcută doar ca urmare a amenințării cu realizarea acelui miting. (…) Aștept o vreme mai favorabilă (n.r. pentru organizarea mitingului). Altfel, nu are rost să mai aștept. Acești oameni nu răspund la diligențe, ce să mai aștepți?!”, a conchis Robu.

Vă reamintim că Primăria Timișoara, prin vocea lui Nicolae Robu cere finanțare de la Guvern pentru următoarele obiective: centura Sud și centura Vest a Timișoarei, autostrada Timişoara – Arad, reparații capitale la Gara de Nord, reparații la Teatrul Național / Opera Română și la Sinagoga Cetate, construire bazin de înot olimpic, construire Sală Polivalentă, construire Spital Regional, construire corp nou la Spitalul de Copii în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*