Ultimele stiri

Nicolae Robu s-a întâlnit astăzi cu studenţii pentru a discuta despre soarta Complexului Studenţesc. Ce probleme s-au prezentat

Deşi astăzi a fost implicat într-un accident de circulaţie, Nicolae Robu a participat la o întâlnire cu studenţii timişoreni pentru a discuta despre ce trebuie făcut pentru îmbunătăţirea Complexului Studenţesc.

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că, în această zonă, există numeroase probleme pe care studenţii din oraş speră ca Primăria Timişoara să le rezolve cât mai repede.

Aceştia au prezentat un raport prin care au fost semnalate anumite probleme care necesită atenţia autorităţilor. Astfel, studenţii au arătat că mai multe alei din Complex au ajuns într-o stare avansată de degradare. Aceştia s-au plâns că există nenumărate gropi şi foarte mult noroi.  De asemenea, ei au solicitat amenajarea mai multor locuri de parcare pentru că, în anumite zone, se parchează pe spaţiul verde sau pe trotuare. Studenţii au propus chiar amenajarea unor parcări supraterane.

Altă problemă semnalată de studenţi se referă la amenajarea spaţiului verde. Aceştia au indicat faptul că în zonă există numeroase spaţii verzi care ar putea fi transformate în parcuri sau zone de recreere.

A fost adusă în discuţie şi problema agenţilor comerciali din zonă care nu respectă normele de igienă.

„Aproape toate lucrurile pe care le-aţi semnalat pot conduce la intervenţii în timp scurt. În privinţa agenţilor comerciali e mai greu, dar ce pute face este să îi amendăm. Putem trimite controale să vedem dacă este curat, dar de la un punct încolo nu mai putem interveni pentru că nu sunt sub jurisdicția noastră. O parte din teren e teren privat şi în unele locuri s-a construit cu nesimţire. Trebuie să vedem dacă cumva sunt fără autorizaţie unele din construcţii şi, în cazul în care sunt, putem face procedurile de demolare”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a declarat că a luat în calcul şi posibilitatea de a le oferi proprietarilor de spaţii comerciale din zonă alte terenuri la schimb.

„Am fi dispuşi şi la asta, dar nu se poate decât prin negociere. Din păcate, cam toate terenurile sunt private”, a spus primatul.

Nicolae Robu a concluzionat că, din păcate, zona Complexului Studenţesc este foarte poluată.

„Există o poluare de toate felurile în zonă. Se promovează prostul gust, poluarea fonică, dar și poluarea pentru că nu se respectă normale de igienă.”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*