Ultimele stiri

Nicolae Robu s-a întâlnit cu suporterii formației ASU Politehnica. La ce concluzie au ajuns

Nicolae Robu

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, s-a întâlnit, în urmă cu două zile, cu liderii Druckeria, în încercarea de a se împăca. Edilul șef spune că discuțiile s-au purtat într-o atmosferă relaxată și de respect reciproc.

„Eu am explicat încă o dată raţiunea pentru care, ca primar, am optat, în 2012, pentru unica formulă aptă să asigure rămânerea Timişoarei în fotbalul de performanţă -în speţă: în Liga 2, cu șanse de revenire imediată în Liga 1, şanse ce s-au şi materializat, de altfel- şi nu pentru alternativa pornirii de jos cu echipa ASU Politehnica, deşi, sentimental, am avut tentaţia de a merge pe această alternativă, dat fiind că această echipă, ASU Politehnica, a fost creată de mine împreună cu un număr de colegi și dusă, sub Rectoria mea, la promovabilitate în Liga 5”, a precizat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei spune că le-a explicat suporterilor că ACS Recaș nu a fost preluat cu schimbarea numelui în ACS Poli, ci s-a produs o transformare radicală a acestui club. Mai mult, Robu a ținut să precizeze că echipa ASU Politehnica a folosit „nestingherită culorile alb-violet şi numele Politehnica, doar datorită acceptului tacit al Clubului ACS Poli Timișoara, care nu a cerut Senatului Universităţii Politehnica să intervină”.

Edilul șef le-a făcut și câteva propuneri liderilor Druckeri, și anume:

1. Transformarea Clubului ACS Poli prin cooptarea, ca membri asociaţi, alături de Universitatea Politehnica Timişoara, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş a Organizaţiei Membrilor Galeriei -„Druckeria”-, a Organizaţiei Sponsorilor Asociaţi (încă inexistentă) şi a unui mare finanţator privat -persoană fizică, asociaţie sau societate comercială- (încă inexistent).
2. Reprezentarea în organismele decizionale ale Clubului ACS Poli -AGA şi Consiliul Director- a tuturor celor 6 membri asociaţi, cu ponderi la vot stabilite prin negociere, în funcţie de aportul la susţinerea Clubului (financiar şi prin orice altceva considerat util).
3. Funcţionarea Clubului ACS Poli transformat, cu două echipe de seniori, şi anume: echipa de Liga 1 -ACS Poli- şi echipa de Liga 3 -ASU Politehnica- şi cu un puternic Centru de Copii şi Juniori.
4. Continuarea procesului judiciar cu SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA a lui Marian Iancu pentru rezilierea contractului de asociere în participaţiune datorită căruia actuala proprietară a palmaresului istoric, culorilor alb-violet şi numelui Politehnica în fotbal -am numit Clubul ACS Poli- nu poate folosi încă aceste bunuri, deşi le deţine.

Însă, liderii Druckeria i-au respins propunerile. „Ne-am despărţit în termeni amiabili, eu urând succes echipei ASU Politehnica în campania de promovare în Liga 3 şi, mai mult, promiţând că, dacă nu voi fi plecat din ţară ca urmare a vreunui angajament luat deja, voi fi prezent să susţin echipa la meciul de baraj. În plus, membru de onoare vechi al Druckeria fiind, mi-am cumpărat cardul de suporter cotizant al SS Politehnica Timişoara, cel cu nr. 478”, a conchis Nicolae Robu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*