Ultimele stiri

Nicolae Robu: “Sper ca Ponta să-și aducă aminte că în țară există un oraș numit Timișoara”

Nicolae Robu

Bugetul pe 2015 este așteptat cu nerăbdare de toți politicienii. Nici primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu face notă discordantă și speră ca premierul Victor Ponta și Guvernul pe care acesta îl conduce să-și amintească de Timișoara.

Edilul șef al Timișoarei susține că orașul de pe Bega merită să primească sprijin financiar din partea Guvernului pentru obiectivele de interes, chiar dacă în ultima perioadă a fost cam uitat.

“Așteptăm să vedem ce prevede Guvernul pe 2015 și așteptăm să vedem forma finală. De obicei puține modificări apar în Parlament, bugetul se cam aprobă în forma în care vine de la Guvern. Eu sper ca Ponta si să-și aducă aminte că în țară există un oraș numit Timișoara care este cel mai mare contributor la bugetul statului după București, orașul considerat de revista Forbes cel mai dinamic oraș din România și să știe că în ciuda strădaniilor care se fac pentru modernizare de la bugetul local, Timișoara are nevie și de ajutorul statului”, a explicat primarul.

Atunci când vorbește despre obiectivele pentru care așteaptă bani de la Guvern, primarul Nciolae Robu are în vedere lucrări la centura orașului, atât centura de Sud, cât și centura de Vest, Spitalul Regional, Gara de Nord care, la ora actuală, arată jalnic, sinagoga din zona Cetate, Teatrul Național, dar și cota parte pe care Guvernul și-a propus să și-o asume din Spitalul de Copii.

În ceea ce privește Spitalul de Copii, edilul spune că a cerut Guvernului în scris să spună care va fi cota cu care se va implica în lucrările deja demarate

„Eu am cerut Guvernului să ne comunice în termeni clari care este conta parte din această investiție ce se ridică la cca 100 milioane de lei și cum se planifică să se aloce contribuția Guvernului pentru lucrări. Am cerut în scris în iunie și august. Am trimis și către prim-ministru și către ministrul Sănătății”, a mai spus Robu.

În plus, deși idealistic, Robu așteaptă bani și pentru Sala Polivalentă și pentru noul stadion.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*