Ultimele stiri

Nicolae Robu: „Trebuie să mă laud că mă duc la București doar ca să dau satisfacție unor papagali?”. Ce l-a scos din sărite pe primar

Nicolae Robu

Nu stă în genunchi pe la ușile ministerelor să ceară bani pentru proiectele Timișoarei, dar a fost la București. Asta susține primarul Nicolae Robu care contraatacă dur săgețile venite din partea rivalilor din PSD. Aceștia îi impută primarului faptul că nu merge în capitală pentru a solicita personal bani pentru anumite obiective de modernizarea a orașului de pe Bega.

Enervat la culme că rivalii social-democrați tot scot pe tapet faptul că nu merge la București să facă lobby pentru proiectele Timișoarei, primarul Nicolae Robu a răbufnit.

„Eu am discutat cu ministrul Vâlcov, cu ministrul Teodorovici, cu secretari de stat. Ce vreți? Eu trebuie să mă laud că mă duc la București doar ca să dau satisfacție unor papagali? Eu merg de fiecare dată și discut cu secretarii de stat cu directorii generali foarte aplicat”.

Replica vine după mai multe săgeți îndreptate de către social-liberali. Ultimul ce l-a atacat pe primar a fost deputatul Cătălin Tiuch care îl acuza că nu a fost prezent la dezbaterea adoptării Master-Planului pe transporturi.  Mai mult, social-democratul îi lansa edilului prpunerea de a merge împreună la București să solicite bani de la ministere pentru proiectele orașului de pe Bega.

„Lucrurile astea nu se rezolvă la o șuetă. Există toată documentația pentru Centura Sud de ani de zile, ea a fost ajustată de către noi, am avut discuții cu Titu Bojin despre traseu, iar documentația se află la CNADNR. Primăria nu poate să facă nimic. Lobby – nu există în Româia această lege. Lobby înseamnă argumentare, iar aceasta a fost făcută. Dacă cei cărora le-o prezinți nu sunt în stare să o accepte și spun că nu se justifică o centură a Timișoarei, cu acești oameni nu rezolvi problema decât cu presiune”, explică primarul Robu care spune că nici măcar nu știe cine e Cătălin Tiuch, chit că deputatul a fost ales de pe lista USL, alianță din care a făcut parte și edilul.

Mai mult, așa cum a afirmat în repetate rânduri, Robu crede că Centura Sud a Timișoarei a fost includă în Master-Plan tocmai datorită bombardamentului de apeluri mediatice făcute.

“De ce credeți că au înscris centura în Master-Plan? De frică! Și vor da și finanțare de frica oamenilor care vor ieși în stradă”, a conchis edilul-șef al Timișoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*