Ultimele stiri

Nicolae Robu: „Vom avea tramvaie care vor arăta precum cele mai frumoase tramvaie noi”

Timişoara va beneficia, în următoarele luni, de cel puţin un tramvai reabilitat. Primarul Nicolae Robu a afirmat că s-a încheiat licitaţia pentru reabilitarea acestora şi că timişorenii se vor putea bucura de cel puţin un astfel de tramvai, în 2014.

„S-a încheiat cu succes licitaţia pentru reabilitarea tramvaielor, ofertantul câştigător este asocierea a două firme: Electroputere VFU Pașcani şi Astra Vagoane Călători Arad. Eu mă bucur că, iată, sunt două firme puternice şi ştim bine că firma Astra Vagoane Arad  este o firmă agreată de concernul Siemens şi produce tramvaie după proiectele Siemens. Vom avea tramvaie care vor arăta precum cele mai frumoase tramvaie noi. Vor vedea timişorenii ce înseamnă reabilitare.”

Primarul a afirmat că multe persoane şi-au imaginat că, în cadrul reabilitării, nu vor fi făcute decât modificări nesemnificative, dar că, de fapt, „reabilitarea înseamnă cu totul şi cu totul altceva, înseamnă doar păstrarea structurii de metal greu şi, în rest, totul este tramvai noi”.

Preţul reabilitării per tramvai este de 480.000 de euro, deşi suma iniţială, la startul licitaţiei, era 650.000. Pentru început, se va face reabilitarea unui singur tramvai, urmând ca după aceea să fie reabilitate până la 30.

„Dacă vom fi mulţumiţi şi timişorenii vor fi mulţumiţi de primul tramvai pe care îl vom reabilita, atunci vom da comandă pentru mai multe”, a spus primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*