Ultimele stiri

Nicolae Robu doreşte ca noul pasaj din Piaţa Victoriei să fie ca pe „Champs Elysées”

ChampsElysee

Primarul Nicolae Robu a anunţat că studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru pasajul rutier de la Piaţa Victoriei vor începe în curând, licitaţia pentru acest proiect finalizându-se luni seara.

Proiectul pasajului reprezintă o  întreagă reorganizare a traficului din zona de circulaţie de pe inelul I, iar documentaţiile pentru acesta vor fi finanţate din bugetul local.

Edilul a declarat că se va putea circula doar pe un sens, iar traseul pe care îl urmăreşte inelul este: Piaţa Mărăşti, strada Gheorghe Dima, strada Paris, pasajul subteran Piaţa Victoriei, Bulevardul I.C. Brătianu, strada Hector, Punctele cardinale, strada Oituz, revenind în piaţa Mărăşti.

Nicolae Robu a afirmat că lucrările propriu-zise pentru acest proiect nu vor începe mai devreme de 2015.

„Firma care a câştigat licitaţia este SC EXE Company.ro SRL. Este o firmă din Bucureşti, cred că e a unor italieni, iar valoarea la care s-a adjudecat această lucrare este de 102.507 lei. Evident că vom încerca să obţinem fonduri europene, dacă avem această oportunitate”, a declarat primarul.

Deşi a anunţat că anul acesta nu se vor putea începe lucrările la acest proiect, primarul vrea ca pasajul Piaţa Victoria să înfrumuseţeze oraşul, nu să îl strice. Pentru a se asigura de acest lucru, edilul vrea să urmeze exemplul Parisului.

„Proiectul va avea în vedere ca intrările şi ieşirile din subpasaj să fie în armonie cu arhitectura zonei. Vom avea grijă. Cum la Champs Elysées este subpasaj la doi paşi de Arcul de Triumf, aşa și noi putem să avem unul care să fie în armonie cu zona”, a declarat edilul.

http://en.wikipedia.org/wiki/Champs-%C3%89lys%C3%A9es

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*